Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τόκιο 2020: Οι Ιάπωνες γιατροί ζητούν ματαίωση των Αγώνων



Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιαπωνία με τον κορωνοϊό είναι μεγάλα και πολλοί ενώνουν τις φωνές τους προκειμένου να μη διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ενώ το 80% των κατοίκων δεν επιθυμούν την τέλεσή τους.

Στο θέμα ενεπλάκησαν, για πρώτη φορά, οι Ιάπωνες γιατροί, που ζήτησαν την ακύρωση της διοργάνωσης. Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο, με εγγεγραμμένα 6.000 μέλη, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής των Αγώνων «έχουν τα κρεβάτια γεμάτα και σχεδόν καμία περισσευούμενη θέση, εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων».

«Ζητούμε από τις αρχές να πείσουν την ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να ακυρώσει τους Αγώνες», αιτήθηκε η ένωση σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κι αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων, η Ιαπωνία θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη».

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε σε 3.680 τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, αλλά ο αριθμός των βαρέων λοιμώξεων έφτασε σε νέο αριθμό ρεκόρ (1.235), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.