Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τόκιο 2020: Η Φλόριντα προσφέρεται ως εναλλακτική έδρα



Η Φλόριντα προτείνεται ως εναλλακτική λύση στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, εφόσον η «χώρα του ανατέλλοντος ήλιου» δεν είναι τελικώς σε θέση να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Το αμερικανικό κράτος απέστειλε επιστολή προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με την οποία την ενθαρρύνει να εξετάσει το ενδεχόμενο «μετεγκατάστασης» των Αγώνων, εφόσον οι Ιάπωνες παραιτηθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

«Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αποσταλεί μια ομάδα εργασίας στη Φλόριντα, προκειμένου να συναντήσει πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για τους Αγώνες», έγραψε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Πολιτείας της Φλόριντα, Τζίμι Πατρόνις.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως η Φλόριντα επέτρεψε με επιτυχία τις αθλητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ακόμη και με την παρουσία του κοινού, δηλαδή όπως θα γίνει την επόμενη 7 Φεβρουαρίου στην Τάμπα Μπέι.

Στην πόλη της Φλόριντα θα μαζευτούν 22.000 χιλιάδες θεατές για το Super Bowl, που φέτος θα φέρει αντιμέτωπους τους Τάμπα Μπέι Μπακανίρς και τους Κάνσας Σίτι Τσιφς.