Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

31 °C

Σήμερα, 2. Αυγούστου 2021

Θρύλος ΝΒΑ-Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ:«Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα»


Υπέρ των διαδηλώσεων που γίνονται στις ΗΠΑ τάχθηκε ο θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον ρατσισμό στη χώρα.
 
 Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις έχει βγάλει αρκετούς Αμερικανούς πολίτες στους δρόμους και κυρίως Αφροαμερικανούς.
 
Τις διαδηλώσεις αυτές στηρίζει ο ζωντανός θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος αναφέρει πως ο κόσμος ζητάει μία καλύτερη ζωή, ενώ παράλληλα μιλάει για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι σε έξαρση.
 
«Πράγματι, οι διαδηλώσεις συνήθως χρησιμοποιούνται από κάποιους ως δικαιολογία, για να κάψουν αυτοκίνητα ή να καταστρέψουν βιτρίνες καταστημάτων. Δεν θα ήθελα να βλέπω λεηλασίες μαγαζιών ή κτίρια να παίρνουν φωτιά. Αλλά, οι Αφροαμερικανοί ζουν σε… φλεγόμενα κτίρια για πολλά χρόνια και αναπνέουν τους καπνούς, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν όλο και περισσότερο», έγραψε αρχικά ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στους «Los Angeles Times», για να προσθέσει:
 
«Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι σαν την σκόνη στον αέρα. Είναι αόρατος, ακόμη κι όταν τον αναπνέεις, μέχρι να μπει ο ήλιος… Τότε, τον βλέπεις παντού. Αυτό που πρέπει να δούμε όταν παρακολουθούμε μαύρους διαδηλωτές ή ανθρώπους που λόγω κορωνοϊού έχουν φτάσει στα άκρα τους, είναι ότι δεν το κάνουν γιατί θέλουν περισσότερα μπαρ ή ινστιτούτα ομορφιάς, αλλά γιατί θέλουν να ζήσουν. Να αναπνεύσουν».
 
Πηγή:sport-fm.gr