Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θετικός στον κορωναϊό διαιτητής του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός



Την περασμένη εβδομάδα η ΚΕΔ όρισε τον Μπόμπι Μάντεν να διευθύνει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, έχοντας βοηθούς του τούς Ντέιβιντ Ρουμ και Γκρέιμι Στιούαρτ, ενώ τέταρτος ήταν ο Κουτσιαύτης και VAR ο Μπρούνο Εστέβες.

Λίγες μέρες μετά την αναμέτρηση των δυο αιωνίων και αφού αποχώρησαν οι ξένοι ρέφερι για τις πατρίδες τους, ο ένας εξ αυτών, ο Ντέιβιντ Ρουμ, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό και απομονώθηκε για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Ο ένας εκ των βοηθών του Μάντεν στη Λεωφόρο υποβλήθηκε σε τεστ στη Σκωτία την Τετάρτη και ήταν θετικός, με αποτέλεσμα να μην οριστεί στα παιχνίδια της Premiership στη Σκωτία.

Από εκεί και πέρα και οι υπόλοιποι ρέφερι που ήταν στην Ελλάδα για το ντέρμπι έκαναν τεστ, αλλά βγήκαν αρνητικοί.

Ωστόσο, με τον Μπόμπι Μάντεν, που διηύθυνε το ντέρμπι, και τον Γκρέιμι Στιούαρτ η σκωτσέζικη ομοσπονδία αποφάσισε να μην οριστούν ούτε εκείνοι στα ματς του Σαββατοκύριακου, παρότι είχαν δύο αρνητικά τεστ.

Ο λόγος ήταν ότι, εφόσον ο ένας εκ των τριών είχε κοροναϊό και είχαν στενές επαφές λόγω του ντέρμπι, το πιο σωστό ήταν να μπουν σε καραντίνα, για να μη μεταδώσουν τον κοροναϊό.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε στενή επαφή δεδομένα ήρθαν και οι Κουτσιαύτης και Μπρούνο Εστέβες, αλλά και οι ποδοσφαιριστές και μέλη της Super League, ενώ είναι άγνωστο το πότε προσβλήθηκε από τον ιό ο βοηθός του Μάντεν στο ντέρμπι της Λεωφόρου.