Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Τεράστια Σάκκαρη, στους «16» του Australian Open



Για πρώτη φορά στην καριέρα της η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «16» του Australian Open.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ της Αμερικανίδας, Μάντισον Κις και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του πρώτου κορυφαίου Grand Slam του 2020. Κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει ποτέ στο παελθόν!

 

Η Μαρία Σάκκαρη απέδειξε κόντρα στη Μάντισον Κις ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Νίκησε με 2-0 (6-4, 6-4) το Νο11 της παγκίσμιας κατάταξης και για πρώτη φορά στην καριέρα της φτάνει στους «16» ενός Grand Slam.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία, η οποία απέκλεισε την Εκατερίνα Αλεξάντροβα από την Ρωσία.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ελληνίδα τενίστρια να είναι καταιγιστική και να κάνει δύο μαζεμένα μπρέικ στο σερβίς της Κις, ξεφεύγοντας με 5-1. Η Κις απάντησε με τρία σερί γκέιμ για να μειώσει σε 5-4, αλλά η Σάκκαρη κράτησε στην συνέχεια το σερβίς της, έκανε το 6-4 και πήρε το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να κρατούν το σερβίς τους, μέχρι η Κις να κάνει μπρέικ στο 6ο γκέιμ στο σερβίς της Σάκκαρη και να ξεφεύγει με 4-2. Η Σάκκαρη όμως απάντησε με δικό της μπρέικ και μείωσε σε 4-3. Έκτοτε, με την ψυχολογία με το μέρος της ήταν ασταμάτητη, αφού έκανε νέο μπρέικ στο 9ο γκέιμ και πέρασε μπροστά με 5-4. Πλέον τίποτα δεν την σταματούσε, αφού σέρβιρε για να πάρει τη νίκη και τα κατάφερε, κάνοντας το 6-4 και μαζί το 2-0 σετ.