Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τα πιθανά σενάρια για τον Ολυμπιακό



Το χειρότερο… καλύτερο απόψε στην 4η αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό. Η δική του ήττα στο Μόναχο. Κυρίως όμως η ήττα του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι από την Τότεναμ (0-4) που κρατά τους Σέρβους στο ερυθρόλευκο βεληνεκές. 

Ο Ολυμπιακός έχει έναν βαθμό. Ο Ερυθρός Αστέρας τρεις. Και οι δύο ομάδες συναντώνται τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη. Αν η απόσταση μείνει ίδια και μετά την 5η αγωνιστική; Οι Πειραιώτες θα θέλουν μια νίκη που θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Και με το εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ για την φάση των 32.

Θεωρητικά βεβαίως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι ζωντανή και για την δεύτερη θέση του ομίλου. Με δύο νίκες στις αγωνιστικές που απομένουν. Η Τότεναμ που υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 26 Νοέμβρη είναι πλέον στους 7. Με δύο νίκες φτάνουν και οι Πειραιώτες ως εκεί. Και η Τότεναμ τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να πάει στο Μόναχο. Για να αντιμετωπίσει τη Μπάγερν.

Τα σενάρια λοιπόν χωρούν ακόμη τον εκπρόσωπο της Ελλάδας ως και για την δεύτερη θέση.

Αναλυτικά:

Για τη δεύτερη θέση

*Ολυμπιακός νίκες με Τότεναμ (εκτός) και Ερυθρό Αστέρα εντός

*Ήττα της Τότεναμ στο Μόναχο από τη Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική

Για την τρίτη θέση

*Να μην έχει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο, ο Ερυθρός Αστέρας υποδεχόμενος τη Μπάγερν Μονάχου

*Νίκη του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα την τελευταία αγωνιστική

*Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει «τρίτος» ακόμη και αν μετά την 5η αγωνιστική μείνει τρεις βαθμούς πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα (ήττα απο την Τότεναμ, ισοπαλία στο Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν). Αρκεί την τελευταία αγωνιστική να νικήσει τους Σέρβους με δύο γκολ διαφορά.

Για την τέταρτη θέση
* Αν ο Ολυμπιακός χάσει ή φέρει ισοπαλία στο Λονδίνο και ο Ερυθρός Αστέρας νικήσει στο Βελιγράδι τη Μπάγερν. Τότε η τελευταία αγωνιστική θα είναι αδιάφορη για τους Πειραιώτες.
* Αν ο Ολυμπιακός δεν νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπάγερν Μονάχου 12 15-4

Τότεναμ 7 13-9

Ερυθρός Αστέρας 3 3-13

Ολυμπιακός 1 5-10