Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τα είπαν Γεραπετρίτης-Γραμμένος ενόψει της άφιξης των FIFA/UEFA στην Αθήνα



Συνάντηση στην οποία συζήτησαν για τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι με τους εκπροσώπους των FIFA/UEFA την προσεχή εβδομάδα (Τρίτη 25/02), είχαν σήμερα (18/02) ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται στην ελληνική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής (Αλεξάντερ Τσέφεριν) και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας (Γκρεγκ Κλαρκ), προσκεκλημένοι της κυβέρνησης, που επιζητεί τη σύναψη ποδοσφαιρικού μνημονίου με τις δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές Αρχές.

Όπως είναι γνωστό, η ελληνική πολιτεία θέλει να προσθέσει στην ατζέντα των συζητήσεων και άλλα θέματα εκτός από την αντιμετώπιση της βίας και τους χειραγωγημένους αγώνες. Από τη σημερινή προπαρασκευαστική συνάντηση Γεραπετρίτη - Γραμμένου δεν διέρρευσε κάποια πληροφορία, εικάζεται όμως ότι κουβέντα έγινε και γι' αυτά τα θέματα, που θεωρούνται «λεπτά».

Μια ανεξάρτητη διαιτησία, που θα λειτουργεί στους κόλπους των FIFA - UEFA, όπως και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην Ομοσπονδία είναι τα θέματα που η πολιτεία έχει καταστήσει γνωστό ότι θα θέσει στις ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες. Θέματα που δεν αγγίζουν απλώς, αλλά βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου και για τις όποιες αλλαγές απαιτείται τόσο η συναίνεση των ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών, όσο και μια μεγάλη πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας.