Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συμφώνησε με τον Γουόκαπ ο Ολυμπιακός



Σε οριστική συμφωνία με τον Τόμας Γουόκαπ φέρεται να έφτασε ο Ολυμπιακός, όπως επιβεβαίωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης της Λιθουανίας και της Ισπανίας.

Η πρόταση που είχαν καταθέσει οι «ερυθρόλευκοι» στον Αμερικανό γκαρντ ήταν η καλύτερη από τις υπόλοιπες που είχε στα χέρια του (Αναντολού Εφές και Μακάμπι Τελ Αβίβ), με αποτέλεσμα ο πρώην παίκτης της Ζαλγκίρις να ενημερώσει τους Πειραιώτες πως από τη νέα σεζόν θ΄ ανήκει στο δυναμικό τους.

Μετά από μία τριετία στο Κάουνας, ο Γουόκαπ θα υπογράψει για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν την οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη.

Με την απόκτηση του Γουόκαπ ο Ολυμπιακός προσθέτει στη μηχανή του έναν ικανότατο γκαρντ, ο οποίος μπορεί να παίξει στις θέσεις «1» και «2». Διακρίνεται για την καλή του άμυνα και την ψυχφραιμία που τον διακρίνει στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα αν και δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1.93μ.).

Ο άσος από το Τέξας αναδείχθηκε MVP των τελικών στη Λιθουανία, ενώ το 2019 και το 2021 ήταν καλύτερος αμυντικός στην LKL Liga.

Με την φανέλα της Ζαλγκίρις μέτρησε στην προηγούμενη Euroleague 8.2 πόντους (90.6% στις βολές, 46.9% στα δίποντα, 37.1% στα τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 1.1 κλεψίματα, 1.6 λάθη και 10.6 στην αξιολόγηση σε 24:09 λεπτά ανά αγώνα, χωρίς να χάσει ούτε ματς στη διοργάνωση.

Ήταν εκείνος, μάλιστα, που είχε «πληγώσει» τον Ολυμπιακό στις 22 Ιανουαρίου, όταν έκλεψε την μπάλα από τον Κώστα Σλούκα στα τελευταία δευτερόλεπτα και με το καλάθι που πέτυχε χάρισε τη νίκη στην Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 81-79!