Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Συγκλονιστική εξομολόγηση Αντετοκούνμπο: Ήμουν ο καλύτερος πωλητής CDs



Η πασίγνωστη εκπομπή του CBS «60 minutes» φιλοξένησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μίλησε για τη ζωή του μέχρι να γίνει ο... "Greek freak, αλλά και την καριέρα του στο NBA.

14 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν στην ιστορική εκπομπή για να περιγράψει την ζωή του Γιάννη και όσα πέρασε για να βρεθεί από μία φτωχή γειτονιά στα Σεπόλια στο ΝΒΑ.

«Είναι 23 ετών και τον αποκαλούν Γιάννη ή "Greek freak". Τον αποκαλούν έτσι επειδή είναι Έλληνας και κάνει πράγματα στα παρκέ που ο κόσμος δεν έχει δει ξανά. Και αν δεν είστε φαν του μπάσκετ, θα πρέπει να θαυμάσετε την αθλητικότητά του και την προσωπική του ιστορία που είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σ' όλα τα σπορ», σχολίασε αρχικά ο Στιβ Κροφτ και παρουσίασε τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

-Πόσα βήματα θες για να κατέβεις το γήπεδο;

«Έξι»

-Πόσα από τη γραμμή του φάουλ;

«Από το φάουλ, ένα, μόνο ένα. Ίσως ένα. Μπορώ απλά να πηδήξω από τη γραμμή του φάουλ νομίζω».

Πόσο μεγάλο είναι εκτός Αμερικής και Μιλγουόκι; Είναι η ερώτηση του παρουσιαστή, με τον Φέιγκιν να απαντά: «Πάνω από το 50% της ψηφιακής μας κυκλοφορίας προέρχεται εκτός Αμερικής. Ξέρετε οι παραπάνω θεάσεις στα videos μας έρχονται εκτός Αμερικής. Και αυξάνεται αυτός ο αριθμός».

Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια ο Αντετοκούνμπο είπε: «Ξέρετε, ήταν δύσκολα. Δεν είχαμε αρκετά χρήματα. Είχαμε όμως πολλή ευτυχία. Όταν επιστρέφαμε από μια δύσκολη μέρα, ήμασταν όλοι μαζί σ΄ένα δωμάτιο, στο ίδιο δωμάτιο. Διασκεδάζαμε. Γελούσαμε. Υπήρχαν κάποιες δύσκολες στιγμές».

-Πιστεύεις ότι αυτό σ' έκανε πιο δυνατό;

«Ναι, σίγουρα».

-Τι πωλούσες;

«Πουλούσαμε γυαλιά, ρολόγια. Μετά συνηθίζαμε να πουλάμε CDs, DVD».

-Πρέπει να είσαι καλός πωλητής.

«Ήμουν ο καλύτερος. Ήμουν πραγματικά καλός σ' αυτό»

-Ποιο ήταν το μυστικό σου;

«Δεν τα παρατούσα. Πάντα συνέχιζα να τους κάνω ερωτήσεις. Και ήμουν χαριτωμένος επίσης. Ήμουν νέος».

Φυσικά και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον αδερφό του και πως τα έβγαζαν πέρα όταν ξεκίνησαν το μπάσκετ: «Θυμάμαι σ' ένα παιχνίδι, παίξαμε με το ίδιο ζευγάρι. Ένα παιχνίδι».

- Ήσουν ο καλύτερος της κατηγορίας;

«Όχι, δεν ήμουν. Δεν ήμουν. Υπήρχαν άλλοι παίκτες καλύτεροι από μένα. Όμως είχα τις δυνατότητες να γίνω καλύτερος απ' αυτούς».

Ο μάνατζερ Αλέξης Σαράτσης αναφέρεται στο πως ο Γιάννης έγινε draft: «Δεν είχε ιδέα τι πρόκειται να γίνει. Τον ρώτησα "τι χρώμα να είναι το κοστούμι σου"; Ήταν σαν να μην ήξερε ότι πρέπει να φορέσει κοστούμι».

Ο Γιάννης είπε: «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος. Ο Θανάσης ήρθε και με αγκάλιασε. Αρχίσαμε να κλαίμε. Ξέραμε ότι η ζωή μας είχε μόλις αλλάξει από εκείνη τη στιγμή. Η οικογένειά μας θα έχει ένα καλύτερο μέλλον».

-Πως το γιόρτασες;

«Δεν κάναμε κάτι. Άλλοι παίκτες πήγαν στα κλαμπς. Εγώ κι ο Θανάσης απλά πήγαμε πίσω στο δωμάτιο ενθουσιασμένοι».

-Ήξερες τίποτα για το Μιλγουόκι;

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όχι. Τίποτα».

-Ήξερες που είναι;

«Όχι».

-Δεν ήξερες πόσο μεγάλο είναι το γήπεδο.

«Τίποτα».

-Πόσο καλοί ήταν;

«Δεν ήξερα τους παίκτες. Δεν ήξερα τίποτα για το Μιλγουόκι. Δεν ήξερα τίποτα για την περίοδο στο ΝΒΑ».

Όσο για την αντίδραση των Ελλήνων όταν τον βλέπουν, ο Γιάννης είπε: «Ο κόσμος τρελαίνεται. Είναι πραγματικά απίστευτο, είναι τελείως απίστευτο», λέει ο σταρ των Μπακς και του ΝΒΑ όταν τον ρωτάει ο κροφτ για το πως αντιδρούν οι Έλληνες κάθε φορά που τον βλέπουν στην πατρίδα.

-Είσαι μεγάλη υπόθεση.

«Νομίζουν ότι είμαι μεγάλη υπόθεση. Δεν ξέρω αν πραγματικά είμαι μεγάλη υπόθεση».

-Πόσο καλός πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις; Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος;

«Ναι. Πρέπει. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».