Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Superleague1: Απόλυτο φαβορί το «μόνο οι εμβολιασμένοι στα γήπεδα» για την εκκίνηση της σεζόν!



Για πολύ καιρό τηρούνταν σιγή ιχθύος, αλλά πλέον το θέμα για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες από την επόμενη σεζόν άνοιξε για τα καλά! Και ήδη η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει αργήσει πάρα πολύ να πάρει την απόφασή της, αν κάποιος σκεφτεί ότι οι ομάδες αδυνατούν να εκδώσουν και να πουλήσουν εισιτήρια διαρκείας και ότι τον επόμενο μήνα οι εκπρόσωποί μας αρχίζουν τα «ευρωπαϊκά» παιχνίδια τους.

Το θέμα άνοιξε, λοιπόν, μετά από τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και οι αποφάσεις αναμένονται μέχρι το τέλος Ιουνίου! Αποφάσεις που αφορούν: α) στο ποιοι θα έχουν δικαίωμα εισόδου στις εξέδρες β) στο ποσοστό των φιλάθλων επί της χωρητικότητας κάθε γηπέδου που θα επιτρέπεται να εισέρχεται στις κερκίδες.

Η Superleague 1 πιέζει όσο μπορεί για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη απόφαση, αλλά η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τουλάχιστον προς το παρόν δεν κινείται – αν μη τι άλλο – με ταχύτητα… σπρίντερ στο πεδίο του αθλητισμού. Κι αν για το ποσοστό των φιλάθλων με το οποίο θα ξεκινήσει η σεζόν (και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκειά της) άπαντες είναι επιφυλακτικοί (κάποιοι κάνουν λόγο για 25%-30%, κάποιοι άλλοι για 30% - 50%), φαίνεται πως για το πρώτο ζήτημα υπάρχει… γκρίζος καπνός. Το πιθανότερο είναι να επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους! Κι αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτό και η Επιτροπή καταλήξει σ΄αυτή την απόφαση, ίσως και το ποσοστό των φιλάθλων να μην είναι το 35%-30% αλλά μεγαλύτερο…

 

Η «ετυμηγορία» και ο... λευκός καπνός αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα, αν και η Superleague θα ήθελε (όπως και θα έπρεπε δηλαδή…) οι λοιμωξιολόγοι να έχουν ήδη «αποφανθεί», ώστε να δρομολογηθεί άμεσα και η ανάλογη προετοιμασία των ομάδων. Και εμείς – όπως και οι ομάδες – μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν.