Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Στίβος: Πρωταθλητής στους άνδρες ο Ολυμπιακός, στις γυναίκες η Κηφισιά



Με ένα ακόμη όριο για το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Γλασκώβης ολοκληρώθηκε σήμερα (10/02) το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής στους άνδρες και η Κηφισιά στις γυναίκες.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ, ο Μιλτιάδης Τεντόγλου στο μήκος, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60μ εμπόδια και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος.

 
 

Παρών στους αγώνες ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος συνεχάρη το ΣΕΓΑΣ, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΣΕΦ για την άρτια διοργάνωση. «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις μεγάλες εμφανίσεις. Είμαστε αισιόδοξοι για ακόμη μία σπουδαία χρονιά για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ΣΕΓΑΣ για την άρτια διοργάνωση και συγχαρητήρια στη διοίκηση και κυρίως στους εργαζομένους του ΣΕΦ για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε το στάδιο να βρίσκεται σε αυτήν την καλή κατάσταση και να παρέχουμε στους αθλητές μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», δήλωσε ο κυβερνητικός παράγοντας.

Στο επί κοντώ γυναικών πρώτευσε η Ελένη Κλαούντια Πόλακ, η οποία με 4.50μ έπιασε το όριο για την μεγάλη διοργάνωση που ακολουθεί στον κλειστό, το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης. Η 23χρονη αθλήτρια έκανε και νέο ατομικό ρεκόρ, οπότε θα ακολουθήσει τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στην Σκωτία. 

Την πρώτη του νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου σημείωσε ο Μιλτιάδης Τεντόγλου στο μήκος, δύο μόλις ημέρες μετά τον αγώνα του στο διεθνές μίτινγκ της Μαδρίτης.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό έκανε στην τρίτη προσπάθεια 8.19μ, επίδοση που ήταν η δεύτερη καλύτερη της καριέρας του στον κλειστό και αρκετή για να κάνει μία καλή εμφάνιση στη διοργάνωση και να πάρει τη νίκη χωρίς να απαιτηθεί να κάνει έξι άλματα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης σημείωσε την 8η νίκη της καριέρας του στα 60μ εμπόδια με 7.70, επίδοση που δήλωσε αμέσως μετά ότι μπορούσε να είναι καλύτερη. 

Ακόμη μία καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος μία ημέρα μετά τη συμμετοχή του στο μίτινγκ ύψους στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου με 2.27μ βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, αγωνίστηκε και στο ΣΕΦ και πήρε τη νίκη με 2.23μ για 5η φορά στην καριέρα του.