Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν κατάφερε να προκριθεί στους «4» του Italian Open στη Ρώμη.. Έχασε από τον Τζόκοβιτς



Δεν κατάφερε να προκριθεί στους «4» του Italian Open στη Ρώμη ο Στέφανος Τσιτσιπάς,καθώς, παρά τη συγκλονιστική του εμφάνιση, έχασε από τον… επίσης συγκλονιστικό Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος κατάφερε, μάλιστα, να κάνει την ανατροπή, αφού από 1-0 και με 2-1 σετ απέκλεισε τον Τσιτσιπά, παίρνοντας την πρόκριση.

Το πρώτο σετ είχε ολοκληρωθεί 6-4 υπέρ του Στέφανου, ενώ ο Έλληνας τενίστας είχε προλάβει να προηγηθεί και με 2-1 στο δεύτερο σετ, προτού η βροχή σταματήσει την ξέφρενη πορεία του.

Με την επανεκκίνηση του αγώνα σήμερα, ο Τσιτσιπάς πήρε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα, κάνοντας το 3-1. Ωστόσο, με μία μεγάλη ανατροπή, έκανε το 1-3 4-3 και πήρε κεφάλι στο δεύτερο σετ, με τη βοήθεια ενός break.

Στην αρχή του τρίτου και καθοριστικού σετ, οι δύο τενίστες πήραν από ένα game, μετά από ένα εκπληκτικό ράλι όμως, ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Τζόκοβιτς και προηγήθηκε με 2-1, υποχρεώνοντας τον Σέρβο να πετάξει την ρακέτα του όντας φανερά εκνευρισμένος.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-1 με ωραίο σερβίς, αλλά ο «Νόλε» με μία ακόμη μεγαλειώδη ανατροπή έκανε το 4-3, παίρνοντας προβάδισμα νίκης. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να επαναφέρει το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 4-4 και έφτασε… μία ανάσα από τη νίκη, με νέο break (σ.σ. το πέμπτο στον αγώνα), προηγούμενος με 5-4.