Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Στεφανίδη: «Πρέπει να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έστω και χωρίς φιλάθλους»



Την άποψη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, έστω και χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, εξέφρασε η Κατερίνα Στεφανίδη σε συνέντευξή της στην ιαπωνική εφημερίδα «Kyodo News».

 

Η θέση της «χρυσής» Ολυμπιονίκη του Ρίο και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του άλματος επί κοντώ είναι ξεκάθαρη: «Θεωρώ πως μπροστά μας έχουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από αυτήν που είχαμε πέρυσι, τότε δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον κορωνοϊό. Αν πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές, θα το προτιμούσα από το να μην γίνουν καθόλου» υποστήριξε η Κατερίνα Στεφανίδη και στη πρόσθεσε.

«Φυσικά και θα ήταν καλύτερο εάν μπορούμε να διοργανώσουμε τους Αγώνες έστω και με λίγους θεατές, αλλά για μένα το χειρότερο σενάριο θα ήταν να ακυρωθούν εντελώς».

Το μέλος της Επιτροπής Αθλητών του Παγκόσμιου Αθλητισμού, διευκρίνισε ότι υπήρξε αλλαγή στάσης μεταξύ πολλών από τους 15.000 αθλητές που ετοιμάζονταν να αγωνιστούν στο Τόκιο. «Περίπου το 80% των αθλητών παγκοσμίως που συμμετείχαν σε μία έρευνα τάχθηκαν υπέρ είτε της ακύρωσης, είτε της αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Εάν επαναληφθεί αυτή η έρευνα, τώρα το 80% των αθλητών θα ήθελαν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», κατέληξε.