Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σαπεκοένσε: Κέρδισε μια θέση στα προκριματικά του Copa Libertadores



Έναν χρόνο μετά την απώλεια σχεδόν όλης της ομάδας στο αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, η Σαπεκοένσε κέρδισε μια θέση στα προκριματικά του Copa Libertadores του επόμενου έτους, πανηγυρίζοντας στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Βραζιλία. Κοριτίμπα και Αβάι υποβιβάστηκαν από τη Serie A της Βραζιλίας σε μια δραματική τελευταία ημέρα.

Ένα γκολ από τον Τούλιο ντε Μπέλο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στην Σαπεκοένσε νίκη με σκορ 2-1 επί της Κοριτίμπα, αποτέλεσμα που την έφερε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας και την αντίπαλό της στην χαμηλότερη κατηγορία. Η νίκη αυτή σημαίνει ότι θα αγωνιστεί μαζί με την έβδομη Βάσκο ντα Γκάμα, στους προκριματικούς γύρους του επόμενου Libertadores, το Champions League της Νότιας Αμερικής.

Η Σαπεκοένσε, έχασε όλα -εκτός από τρία- τα μέλη της ομάδας το Νοέμβριο του περασμένου έτους, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή στον τελικό του Copa Sudamericana, συνετρίβη σε μια πλαγιά στην Κολομβία, σκοτώνοντας 71 από τους 77 ανθρώπους. Η Κορίνθιανς, είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο, ενώ Παλμέιρας, Σάντος, Γκρέμιο, Κρουζέιρο και Φλαμένγκο, θα συμμετάσχουν στο Libertadores.