Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πρόταση φυλάκισης για τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν



Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς, από τον Ελβετό εισαγγελέα της Μπελιντζόνα, στους ώμους του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαΐφι.

Η πρόταση της εισαγγελίας, στο πλαίσιο της δίκης στην οποία εμπλέκεται και ο πρώην γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, είναι φυλάκιση 28 μηνών για τον βαθύπλουτο Άραβα παράγοντα, εκ των οποίων οι 24 υπό όρους, αλλά την Πέμπτη το λόγο θα έχει η υπεράσπιση, που θα ζητήσει απάλειψη της κατηγορίας, με βασικό επιχείρημα την «υποκίνηση άδικης διαχείρισης». 

Η απόφαση αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου.

Η υπόθεση αφορά στην εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για τα Παγκόσμια Κύπελλα 2026 και 2030.

Σύμφωνα με την ελβετική εισαγγελική αρχή, ο Αλ Κελαΐφι, που είναι επίσης πρόεδρος του ομίλου μέσων ενημέρωσης BeIn, τα απόκτησε θέτοντας στη διάθεση του Βαλκ μια βίλα στη Σαρδηνία, υπό ευνοϊκές συνθήκες.

Ωστόσο, ο Καταριανός Κροίσος αρνήθηκε σθεναρά οποιαδήποτε σχέση με το θέμα της ακίνητης περιουσίας και με τυχόν παράνομους ελιγμούς.

Ο Βαλκ, για τον οποίο ζητήθηκε φυλάκιση 36 μηνών με την κατηγορία της διαφθοράς, επιβεβαίωσε εν μέρει μια συμφωνία, αλλά την αποσυνδέει από την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Την Πέμπτη, οι δικηγόροι του Αλ Κελαΐφι θα βρεθούν στο δικαστήριο με καθήκον να απορρίψουν την κατηγορία, καταθέτοντας αίτημα αθώωσης.

Είναι η πρώτη φορά, θυμάται το AFP, που έχουν ζητηθεί ποινές φυλάκισης σε ευρωπαϊκό δικαστήριο για σκάνδαλο που σχετίζεται με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η απόφαση αναμένεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.