Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Προολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ: Ενισχυμένος ο Καναδάς με την Ελλάδα



Ενισχύεται ο Καναδάς ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ που θα φιλοξενήσει.

Ο εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στη μάχη για την πρόκριση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατός στις αναμετρήσεις που θ΄ ακολουθήσουν τον επόμενο μήνα, καθώς οι Ολίνικ και Γουίγκινς δήλωσαν έτοιμοι για να ενισχύσουν την προσπάθειά της Εθνικής ομάδας της χώρας τους να προκριθεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο Άντριου Γουίγκινς ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (25/5) πως θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βιτόρια.

Ο 26χρονος γκαρντ του Γκόλντεν Στέιτ έκλεισε την 7ης σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας με 18.6 πόντους (52.9% στο δίποντο, 38% στο τρίποντο, 71.4% στις βολές), 4.9 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ ανά 33.3 λεπτά σε 71 αγώνες της κανονικής περιόδου, παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του δεν κατάφερε να περάσει στα play off (ηττήθηκε εντός έδρας από το Μέμφις) κι ως εκ τούτου θα έχει την ευκαιρία να πάρει ανάσες πριν ενταχθεί στην προετοιμασία του Καναδά.

Ο Καναδάς θ΄ αντιμετωπίσει την Ελλάδα τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλα δείχνουν ότι στο πλευρό του θα έχει και τον ψηλό του Χιούστον, Κέλι Ολίνικ, ο οποίος έχει δηλώσει πως επιθυμεί να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Προολυμπιακό της Βιτόρια.