Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

32 °C

Σήμερα, 25. Ιουνίου 2021

Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών εξελέγη ο Σπύρος ΚαπράλοςΠανηγυρικά εξελέγη πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ο Σπύρος Καπράλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ  υπερίσχυσε στις εκλογές που έγιναν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, λαμβάνοντας 34 ψήφους έναντι 16 του Δανού, Νιλς Νίγκααρντ, ο οποίος έως τώρα εκτελούσε χρέη προέδρου.

Η θητεία του νέου «ισχυρού άνδρα» των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών είναι τετραετής (2021-2025) και ο Σπύρος Καπράλος είναι ο 9ος στην ιστορία που καταλαμβάνει αυτό το ανώτερο αξίωμα της Ολυμπιακής Οικογένειας στην «Γηραιά» Ήπειρο, εκπροσωπώντας τις 50 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης.

Λίγα λεπτά μετά την εκλογή του, ο Σπύρος Καπράλος, απευθύνθηκε προς τους εκπροσώπους των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών τονίζοντας: 

«Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας! Αισθάνομαι περήφανος που υπηρέτησα την EOC ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Το να έχω τώρα την ευκαιρία να ηγηθώ της Εκτελεστικής Επιτροπής εκ μέρους σας, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης, είναι πράγματι ένα πολύ μεγάλο προνόμιο. Η υποστήριξή σας σημαίνει πολύ για μένα. Είμαι πολύ ευγνώμων. Θα είμαι αφοσιωμένος, απροκατάληπτος, διαφανής και Πρόεδρος για όλα τα έθνη.

Όλοι μαζί, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα στοχεύσουμε στη βελτίωση και θα υποστηρίξουμε τα μέλη μας, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ειδικά αυτές με τις μεγαλύτερες ανάγκες) και ακόμη περισσότερο τους διοργανωτές των εκδηλώσεών μας. Μέσω της ενότητας, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης μπορούμε να ανεβάσουμε την EOC στο επόμενο επίπεδο.

Έχουμε πολλά να κάνουμε. Γνωρίζω ότι για τις επόμενες 60 ημέρες περίπου, θα εστιάσετε πλήρως στην επιτυχία του Τόκιο 2020. Για να βεβαιωθείτε ότι η Ευρώπη θα επιδείξει και πάλι ένα σημαντικό επίπεδο επιτυχίας. Χάρη στη συμμετοχή σας στην πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, γνωρίζουμε επίσης τις προτεραιότητές σας καλύτερα από ποτέ.

Καλύτερη επικοινωνία. Περισσότερη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, αποτελεσματικότητα των επιτροπών μας και άλλα.
Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι σας έχω ακούσει! Οι προτεραιότητές σας είναι και δικές μου προτεραιότητες. Και ανυπομονώ να ανακοινώσω σημαντική πρόοδο σε όλα αυτά τα θέματα στην επόμενη μας συνάντηση.

Για την ώρα όμως, παρακαλώ δεχτείτε πάλι τις ευχαριστίες μου για τον ερχομό σας στην Αθήνα και για την ένδειξη εμπιστοσύνη σας στον πολύ περήφανο Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη!»

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Ντάινα Γκουτζινεβίσιουτε (Λιθουανία), γενικός γραμματέας ο Ραφαέλε Πανιότζι (Ιταλία) και ταμίας ο Πέτερ Μένελ (Αυστρία) 

Στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης παρέστη και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος απήυθυνε χαιρετισμό στους εκπροσώπους των 50 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης.