Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 -
Μέτριο

1 °C

Σήμερα, 18. Ιανουαρίου 2021

Premier League: Καμία διάθεση από τους παίκτες να μειώσουν τους μισθούς τουςΛίγη ώρα μετά την πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης για περικοπές στους μισθούς των παικτών των 20 ομάδων της Premier League, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στους συλλόγους, ήρθε η αρνητική αντίδραση των ποδοσφαιριστών. Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών (PFA) με μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση καθιστά σαφές ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να αποδεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της PFA και ο πρόεδρος της, Γκόρντον Τέιλορ, κάτι τέτοιο θα είναι μόνο προς όφελος των πολύ-εκατομμυριούχων ιδιοκτητών των συλλόγων. 

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο σύνδεσμος των παικτών αναφέρονται τα ακόλουθα: «Τα οικονομικά κάθε συλλόγου διαφέρουν. Γνωρίζουμε το κοινό αίσθημα, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καλύψουν τους μισθούς του υπόλοιπου προσωπικού.  Ωστόσο, επειδή μιλάμε για επιχειρήσεις, η άποψή μας είναι ότι εφόσον οι σύλλογοι μπορούν να πληρώσουν, να το κάνουν. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε πολύ καλά τη σπουδαιότητα όλου του προσωπικού και δεν θέλουμε με τίποτα να συμβεί αυτή η αδικία...

Αν, όμως, δεν υπάρχει πραγματικά σοβαρό οικονομικό πρόβλημα σε ένα σύλλογο, η χρήση του κυβερνητικού προγράμματος στήριξης θα είναι επιζήμια για όλη την κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις προκλήσεις που έχουμε όλοι μπροστά μας, ωστόσο μία τέτοια απόφαση θα εξυπηρετούσε μόνο τα συμφέροντα των μετόχων του συλλόγου... 

Έχουμε ζητήσει από τους συλλόγους να μας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε όλοι μαζί και να βρούμε λύσεις για το μέλλον – άμεσο και μακροπρόθεσμο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κατανοούμε πως πρέπει να είμαστε ευέλικτοι ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του COVID-19. 

Επιπλέον, είμαστε διατεθειμένοι, ως PFA, να βοηθήσουμε οικονομικά όπου κριθεί απαραίτητο. Ελπίζουμε σύντομα να φτάσουμε σε συμφωνία με την Premier League και την EFL (ένωση συλλόγων επαγγελματικών πρωταθλημάτων), η οποία θα καθιστά ευοίωνο το μέλλον των συλλόγων και θα προστατέψει τους ποδοσφαιριστές».