Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Premier League: Διαφωνία ομοσπονδίας και διοργανώτριας Αρχής για την έναρξη της νέας σεζόν



Η επιθυμία της FA είναι να γίνει σέντρα στο νέο πρωτάθλημα στις 29 Αυγούστου, όμως τα κλαμπ της Premier League αντιδρούν, επειδή θα είναι ελάχιστος ο χρόνος αφενός για να ξεκουραστούν οι παίκτες μετά το «μαραθώνιο» στο φίνις της φετινής σεζόν (το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 26/7 λόγω της πανδημίας του κοροναϊού) και αφετέρου για να προετοιμαστούν κατάλληλα οι ομάδες για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Την Πέμπτη (9/7) έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Premier League, για να οριστεί η εναρκτήρια ημερομηνία της νέας περιόδου, με πιθανότερη τη 12η Σεπτεμβρίου, καθότι οι ομάδες θέλουν να έχουν ολοκληρωθεί και οι αγώνες της Εθνικής Αγγλίας για το Nations League.

Το μεγάλο «αγκάθι» εντούτοις, είναι το υπέρ-συμπιεσμένο καλεντάρι, διότι το επόμενο καλοκαίρι υπάρχει και το Euro, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου 2021.

Και η σεζόν των 38 αγωνιστικών (εφόσον το επιτρέψει βεβαίως η Covid-19) πρέπει να «χωρέσει» σε 34 εβδομάδες, με άλλες τέσσερις αγωνιστικές μεσούσης της εβδομάδας.

Και πάνω σε αυτό αναζητείται «φόρμουλα», προκειμένου να «χωρέσουν» όλες οι διοργανώσεις, καθώς θα έχουν σοβαρό θέμα οι αγγλικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του μεταγραφικού παζαριού, η πιθανότερη ημερομηνία για την ολοκλήρωση των μεταγραφών αναμένεται να είναι η 5η Οκτωβρίου, με βάση και την πρόταση που έχει γίνει από την UEFA.