Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πόλο: Κορυφαίος φουνταριστός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Κάκαρης



Μια σημαντική ατομική διάκριση για τον Κώστα Κάκαρη ήρθε να προστεθεί στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο 23χρονος παίκτης της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών, αναδείχθηκε κορυφαίος φουνταριστός του τουρνουά, βάσει της ψηφοφορίας των διαπιστευμένων εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ο Κάκαρης, ο οποίος πριν από λίγο καιρό αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του κροατικού πρωταθλήματος, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη επτάδα των αγώνων, μαζί με τον 20χρονο ισπανό τερματοφύλακα Ουνάι Αγκίρε, το συμπατριώτη του Άλβαρο Γρανάδος, τον ιταλό Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, τον κροάτη Κονσταντίν Χάρκοφ, το σέρβο Στραχίνια Ράσοβιτς και τον αμερικανό Αλεξ Μπόουεν, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 21 γκολ. MVP του τελικού μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας, πάντως, αναδείχθηκε ο Φελίπε Περόνε.

Στις γυναίκες, η Μάντι Μάσελμαν οδήγησε τις ΗΠΑ στην κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού τίτλου και αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια του τελικού με την Ουγγαρία, αλλά και μέλος της καλύτερης επτάδας, μαζί με την τερματοφύλακα Άσλεϊ Τζόνσον. Στην All-Star Team συμπεριελήφθησαν ακόμη οι ισπανίδες Μπέα Ορτίθ και Τζούντιθ Φόρκα (οι οποίες με 21 γκολ μοιράστηκαν και τον τίτλο της πρώτης σκόρερ), η ουγγαρέζα Ρίτα Κέστελι, η ολλανδή Λόλα Μουλχάουτσεν και η αυστραλή Μπρόντε Χάλιγκ.