Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πολιτική απόφαση η συμφωνία του Ρονάλντο από την Αλ Νασρ



Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και de facto κυβερνήτης, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είναι ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Αλ Νασρ που θεωρείται η πλουσιότερη στην ιστορία του αθλητισμού.

Πηγή από τη Σαουδική Αραβία ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Μπιν Σαλμάν, γνωστός και ως «MBS», και τα αδέρφια του Ναΐφ, Τούρκι και Ρακάν είναι επίτιμα μέλη της Αλ Νασρ πριν ο πατέρας τους Βασιλιάς Σαλμάν γίνει διάδοχος του θρόνου.

«Ηθελαν να δώσουν στον αγαπημένο τους σύλλογο την υπεροχή και να τον τοποθετήσουν στο διεθνές προσκήνιο. Ο καλύτερος τρόπος ήταν να φέρουν τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο».

Η Αλ Νασρ έχει κατακτήσει εννέα τίτλους αλλά ποτέ το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ σε αντίθεση με τη μεγάλη της αντίπαλο Αλ Χιλάλ που το έχει σηκώσει τέσσερις φορές.

Η συμφωνία που θα αποφέρει στον Ρονάλντο 200 εκατ. ευρώ για δυόμιση χρόνια παραμονής στην Αλ Νασρ και επιπλέον 200 εκατ. για να προωθήσει την πιθανή συν-υποψηφιότητα της Σαουδικής Αραβίας, της Ελλάδας και της Αιγύπτου για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF).

Ο MBS συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 320 δισ. δολάρια.

Στην κατοχή του βρίσκεται το πιο ακριβό σπίτι του κόσμου, το Château Louis XIV, δίπλα στις Βερσαλλίες, για το οποίο πλήρωσε 275 εκατ. ευρώ.

Είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του τέταρτου ακριβότερου γιοτ, αξίας 485 εκατ. ευρώ το οποίο διαθέτει μεταξύ πολλών άλλων υποβρύχια αίθουσα παρατήρησης και χώρο για υποβρύχιο.