Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πιτίνο: «Ζήτησα από τον Βασίλη Σπανούλη να είναι αρχηγός της Εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά»



Για μία ακόμη φορά ο Ρικ Πιτίνο δεν έκρυψε την επιθυμία του να δει τον Βασίλη Σπανούλη ξανά στην Εθνική ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά

Μιλώντας στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ ο Αμερικανός τεχνικός, λίγες εβδομάδες πριον την άφιξή του στην Ελλάδα αναφέρθηκε στο θέμα της πιθανής επιστροφής του αρχηγού του Ολυμπιακού στην «γαλανόλευκη», τονίζοντας κατηγορηματικά ότι θέλει μαζί του τον Σπανούλη στο προολυμπιακό του Καναδά, ενώ δήλωσε στεναχωρημένος μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Βόβορα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Οι δηλώσεις του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού:

«Υπολογίζω να είμαι ο προπονητής, έχω βρει τους τέσσερις συνεργάτες μου. Η ΕΟΚ θα τους ανακοινώσει σύντομα. Όλοι μας ανυπομονούμε. Υπολογίζω να είμαι στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου για να δω παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, της Μακάμπι και της Μπαρτσελόνα.

Θέλω μια έμπειρη ομάδα. Μπορεί να μην έχουμε NBAers, αλλά έχουμε εμπειρία και αυτό έχει σημασία. Ελπίζω να έχουμε μια σπουδαία ομάδα για να εκπροσωπήσουμε την χώρα και να στοχεύσουμε στον θρίαμβο» είπε ο πολύπειρος τεχνικός και συνέχισε:

«Επικοινώνησα με μηνύματα με τον Βασίλη Σπανούλη πριν από έναν μήνα και του ζήτησα να είναι ο αρχηγός της ομάδας. Τον σέβομαι γιατί εκτός από τις δυνατότητές του αγαπάει το παιχνίδι.

Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης, εννοείται πως τον θέλω μαζί μας στην εθνική ομάδα. Μου απάντησε, έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Ξέρει πόσο τον σέβομαι. Πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Αν θέλει να ηγηθεί, δεν υπάρχει μεγαλύτερος οπαδός του από εμένα.»

Πρόσθεσε ακόμη: «Εχω δει κάποια ματς του Παναθηναϊκού στο κινητό μου. Είδα τον Παπαπέτρου, τον Μήτογλου, όλα τα παιδιά. Ήμουν χαρούμενος που ήταν σε καλή κατάσταση γιατί είναι και μέλη της Εθνικής, αγαπούν την Ελλάδα και την χώρα.

Ήμουν πολύ απογοητευμένος από την αποχώρηση του Βόβορα, ελπίζω ο νέος κόουτς να έχει καλή τύχη. Στη Λιμόζ θα έχω ρόλο συμβούλου, θα αξιολογώ τον οργανισμό, δεν θα είμαι εκ των ιδιοκτητών.

Αν με ρωτούσες ποια ομάδα θα ήθελα να έχω στην ιδιοκτησία μου, θα έλεγα ότι θα ήθελα μια ομάδα στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποί μου είχαν την οικονομική δύναμη για τον Παναθηναϊκό.»