Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Μάχη για ένα εισιτήριο στο Champions League



Έτοιμοι για μία ακόμα μεταξύ τους αναμέτρηση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση οι "αετοί" της Θεσσαλονίκης και της Λισαβόνας, ΠΑΟΚ και Μπενφίκα, που θα τεθούν το βράδυ (15/9 - 21.00) αντίπαλοι σε μονό αγώνα για την πρόκριση στους στα play off του Champions League.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο αντίπαλοι θα τεθούν για τέταρτη φορά αντιμέτωποι σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την Μπενφίκα να έχει κατά κράτος υπερισχύσει στις προηγούμενες τρεις, καθώς έχει πάρει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και αντίστοιχα νικηφόρα αποτελέσματα στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ πάει για το δύσκολο, αλλά όχι και ανέφικτο. Τη νίκη απέναντι στους "αετούς της Λισαβόνας" με ένα ρόστερ που τώρα συντίθεται και αρκετά προβλήματα. Ο Πορτογάλος προπονητής Αμπέλ Φερέιρα θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό με μία τακτική την οποία εφαρμόζει φέτος με πέντε αμυντικούς και πλαγιοκοπήσεις με τους δύο πλάγιους μπακ.

Ερωτηματικό που υφίσταται ως την τελευταία στιγμή είναι η χρησιμοποίηση δεξιά του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ή θα επανελθει στον ρόλο αυτό μετά από διάστημα απουσίας ο Άνχελ Κρέσπο.

Ο Ζόρζε Ζεσούς τεχνικός της Μπενφίκα ήρθε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Ζαρντέλ και Σάμαρη όπως επίσης και τον εφεδρικό τερματοφύλακας Σβιλαρ αλλά ουδόλως τον απασχολούν οι απουσίες αυτές.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο φημισμένος Γερμανός Φέλιξ Μπριχ και μπροστά σε αυτόν ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με τους Ζίβκοβιτς, Κρέσπο ή Μπίσεσβαρ, Γιαννούλη, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλη και Ακπομ.

Η πορτογαλική ομάδα θα ξεκινήσει με τους Βλαχοδήμο,  Αντρέ Αλμέιδα,  Φερντόγκεν, Ρούμπεν Ντίας, Γκριμάλντο, Βαιγκλ Ράφα, Τααράμπτ, Πίτζι, Σεφέροβιτς, και Έβερτον.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 9μ.μ. και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την συνδρομητική Novasports και από το Open TV.