Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ. "Εφυγε" μαζί με την κόρη του! Τα σενάρια της τραγωδίας



Μία από τις πιο θλιβερές μέρες βιώνει ο παγκόσμιος αθλητισμός, καθώς ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ και μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στα χρονικά των σπορ, Κόμπε Μπράιαντ, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 41 ετών.

Ο Αμερικανός επέβαινε σε ελικόπτερο μαζί με άλλα τέσσερα άτομα και αυτό κατέπεσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους στην περιοχή της Καλιφόρνια, Καλαμπάσας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες. 

Σε πρώτη φάση, τα κορυφαία αμερικανικά δίκτυα επιβεβαίωσαν την είδηση, χωρίς όμως να αναφέρουν τα ονόματα των θυμάτων, κάτι όμως τελικά συνέβη λίγα λεπτά αργότερα, αφού πηγές επιβεβαίωσαν ότι πράγματι ανάμεσα στα θύματα είναι κορυφαίος Αμερικανός καλαθοσφαιριστής.

Το ήδη τραγικό της είδησης, επιδεινώθηκε λίγες ώρες αργότερα, όταν επιβεβαιώθηκε ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και η 13χρονη κόρη του.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πριν από τη στιγμή της πτώσης, η μηχανή του ελικοπτέρου ακουγόταν σαν να διαλύεται.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν ώρες αργότερα, ο Κόμπε Μπράιαντ μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις συνεπιβάτες κατευθύνονταν στο "Mamba Academy" για να δουν από κοντά μία αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα.

Αυτή η είδηση προκύπτει μία μέρα αφού ο Λεμπρόν Τζέιμς τον προσπέρασε στη τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ στο NBA και μάλιστα ο «Black Mamba» του έδωσε συγχαρητήρια μέσω Twitter, δείγμα του απεριόριστου σεβασμού που υπήρχε ανάμεσα στους δύο.

Ο Κόμπε Μπράιαντ κατέγραψε 20ετή πορεία στο NBA, όντας ένας από τους πρώτους παίκτες που μεταπήδησαν απ’ ευθείας από το Λύκειο στην κορυφαία λίγκα, καταγράφοντας 25 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 4,7 ασίστ ανά αγώνα. Παράλληλα, κατέκτησε πέντε φορές το πρωτάθλημα, ήταν 18 φορές All-Star και πήρε το βραβείο MVP το 2008.

Στο άκουσμα του θανάτου του, αλλά και της κόρης του, άπαντες «πάγωσαν» και ο χρόνος σταμάτησε.

 

Αμέσως, πλήθος κόσμου, με δάκρυα στα μάτια, συγκεντρώθηκε έξω από το γήπεδο των «λιμνανθρώπων», για να ανάψει ένα κερί ή για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη τους, φωνάζοντας ρυθμικά «Κόμπι, Κόμπι» και «MVP, MVP».

Τα σενάρια της τραγωδίας

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το σημείο της συντριβής, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και οι υπόλοιποι επιβάτες του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους, οδηγούν σε δυο σενάρια: είτε το ελικόπτερο έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας (στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη) είτε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Οπως αναφέρει το Associated Press, στην περιοχή Καλαμπάσας όπου έπεσε το ελικόπτερο, οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, καθώς επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Οι αρχές ακόμη συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ επίσημα δεν αναφέρουν τα ονόματα των θυμάτων, καθώς περιμένουν την αναγνώρισή τους.

Είναι ωστόσο ήδη γνωστό πως εκτός του Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάννα, στο ελικόπτερο βρίσκονταν και ένας προπονητής του μπέιζμπολ, με την γυναίκα του και την κόρη του, που ήταν συναθλήτρια της Τζιάννα στην ακαδημία μπάσκετ του Κόμπι Μπράιαντ.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε μετά τις 9 από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν και στις 10 έπεσε σε λόφο στη περιοχή Καλαμπάσας.

Μάρτυρες ανέφεραν πως το είδαν να πετάει σε χαμηλό ύψος, καθώς και να στροβιλίζει, πριν προσκρούσει στο έδαφος και ακολουθήσει έκρηξη.

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια.

Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια.

Αυτό ήταν και το κρίσιμο σημείο. Επειδή γύρισε προς μια ορεινή περιοχή.

Ο πιλότος ξαφνικά και γρήγορα ανέβηκε από περίπου 1.200 πόδια στα 2.000 πόδια.

Ωστόσο, λίγο αργότερα – γύρω στις 09:45 – πέταξε προς το βουνό στα 1.700 πόδια. Εκεί χάνεται και η επικοινωνία. Τα στοιχεία του ιχνηλάτη πτήσης δείχνουν ότι πετούν με ταχύτητα 161 κόμβους την ώρα.

Ένα ακόμη παιδί βρήκε τραγικό θάνατο στο ελικόπτερο

Το κολέγιο Orange Coast επιβεβαίωσε τον θάνατο του προπονητή της ομάδας μπέιζμπολ Τζον Αλτομπέλι, που μαζί με τη σύζυγό του και την ανήλικη κόρη τους επέβαιναν στο ίδιο ελικόπτερο με τον διάσημο μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιντ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του ελικοπτέρου, από την οποία, εκτός του πιλότου, επιβεβαιώνεται ότι σκοτώθηκαν ο προπονητής Τζον Αλτομπέλι, με τη γυναίκα του και την ανήλικη κόρη τους.