Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Παγκόσμιο Κύπελλο – Η Ελλάδα, οι ομάδες που «έκλεισαν» θέση και ένα μυθικό γήπεδο 55.000 θέσεων



Η Ελλάδα κατάφερε να νικήσει το Βέλγιο με 72-70 και παρ’ όλες τις δυσκολίες, εξασφάλισε τη θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 που θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ήδη μαζί με την επίσημη αγαπημένη την πρόκριση έχουν πάρει 17 ομάδες, με τις εννέα από αυτές να προέρχονται από την Ευρώπη καθώς πέρα από την Ελλάδα, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Λιθουανία, ξεμπέρδεψαν από το βράδυ της Δευτέρας (14/11).

Αυτή είναι η 9η φορά (και 5η συνεχόμενη) που η Εθνική μας ομάδα προκρίνεται σε τελική φάση Μουντομπάσκετ, με καλύτερο αποτέλεσμα φυσικά το ασημένιο μετάλλιο το 2006 στα γήπεδα της Ιαπωνίας. Πρώτη συμμετοχή ήταν το 1986 στη Ισπανία και πιο πρόσφατη στη διοργάνωση του 2019 στην Κίνα.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί

ΕΥΡΩΠΗ:

Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Λετονία, Γερμανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σλοβενία

ΑΜΕΡΙΚΗ:

Καναδάς

ΑΣΙΑ/ΩΚΕΑΝΙΑ:

Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Κίνα

ΑΦΡΙΚΗ:

Ακτή Ελεφαντοστού

*Ιαπωνία και Φιλιππίνες έχουν ήδη προκριθεί ως διοργανώτριες

Που θα γίνει η διοργάνωση

Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί σε Ιαπωνία (E – F), Ινδονησία (G – H) και Φιλιππίνες (A-B-C-D).

Στη Β’ φάση, ο όμιλος I (1ος και 2ος ομίλου A και 1ος και 2ος ομίλου B) και J (1ος και 2ος ομίλου C και 1ος και 2ος ομίλου D) θα γίνουν στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες.

Ο όμιλος K (1ος και 2ος ομίλου E και 1ος και 2ος ομίλου F) θα γίνει στην Ιαπωνία ενώ ο όμιλος L (1ος και 2ος ομίλου G και 1ος και 2ος ομίλου H) θα γίνει στην Ινδονησία.

Η τελική φάση (προημιτελικοί, ημιτελικοί, αγώνες κατάταξης, μικρός τελικός και τελικός) θα γίνουν όλοι στη Φίλιπιν Αρένα, στη Μανίλα, από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα  εξωπραγματικό γήπεδο 55.000 θεατών που θα φιλοξενήσει όλο το φινάλε του τουρνουά.

Η κλήρωση

Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στη Μανίλα των Φιλιππίνων τον Μάρτιο του 2023.