Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ομπάμα, Σίλβερ και Τζαμπάρ αναφέρονται στον θάνατο του Μπράιαντ



Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί των Λέικερς σπεύδουν στο γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο, Κόμπι Μπράιαντ, τα μηνύματα των ανθρώπων του αθλητισμού και όχι μόνο στο διαδίκτυο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

 

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταν Σίλβερ είπε: «Η οικογένεια του NBA καταστράφηκε από τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, Τζιάνα.

Για 20 σεζόν, ο Κόμπι μας έδειξε τι είναι δυνατό όταν το αξιοσημείωτο ταλέντο συνδυάζεται με μια απόλυτη αφοσίωση στη νίκη. Ήταν ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού μας, με επιτεύγματα που είναι θρυλικά: πέντε πρωταθλήματα NBA, βραβείο NBA MVP, 18 επιλογές NBA All-Star και δύο Ολυμπιακά χρυσά μετάλλια.

Αλλά οι περισσότεροι θα τον θυμούνται για να εμπνέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να πάρουν μία μπάλα και να ανταγωνιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν γενναιόδωρος με τη σοφία που απέκτησε και την είδε ως αποστολή του, για να το μοιραστεί όλο αυτό με τις μελλοντικές γενιές των παικτών, λαμβάνοντας ιδιαίτερο στόχο στο να περάσει την αγάπη του για το παιχνίδι, στην Τζιάνα».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τοποθετήθηκε: «Ο Κόμπι ήταν ένας μύθος στο γήπεδο και μόλις άρχιζε κάτι που θα είχε εξίσου σημαντική απήχηση.

Η απώλεια της Τζιάνα είναι ακόμη πιο σπαρακτική για εμάς ως γονείς. Με τη Μισέλ στέλνουμε αγάπη και προσευχές στη Βανέσα και σε ολόκληρη την οικογένεια Μπράιαντ, σε μια αδιανόητη μέρα».

Ο ζωντανός θρύλος των ΛΑ Λέικερς, αλλά και του ΝΒΑ γενικότερα, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, δεν ξέχασε τον φίλο του: «Οι περισσότεροι άνθρωποι θα θυμούνται τον Κόμπι ως έναν υπέροχο αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά μπάσκετ. Και θα τον θυμούνται πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν αθλητή».