Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ολυμπιακός: Μόνο νίκη απόψε κόντρα στην Αντβέρπ στο Βέλγιο και το... μυαλό στην Τουρκία



Με νίκη θέλει να κλείσει ο Ολυμπιακός την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, όχι μόνο για τους βαθμούς της χώρας αλλά και γιατί ελπίζει ακόμα στην πρώτη θέση του ομίλου που δίνει το απευθείας εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» απόψε στις 19:45 (COSMOTE SPORT 3HD) στο Βέλγιο η Αντβέρπ, την οποία οι Πειραιώτες είχαν νικήσει με 2-1 στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός είναι μεταξύ των ομάδων που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα playoffs του UEFA Europa League πριν «κλείσει» η αυλαία της φάσης των ομίλων, όμως στην τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει και την κορυφή του 4ου γκρουπ, αν φύγει από την Αμβέρσα με το «διπλό» και παράλληλα αν η Άιντραχτ χάσει στην Κωνσταντινούπολη, από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου έδωσε το σύνθημα της νίκης και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι Τούρκοι θα τα δώσουν όλα στο παιχνίδι με τους Γερμανούς.

«Θα προετοιμαστούμε σε οποιοδήποτε σενάριο. Περιμένουμε την Αντβέρπ πιο δυνατή και να μην ξεχνάμε ότι όταν παίζει ένας ποδοσφαιριστής που δεν αγωνίζεται πολύ, αυτός ο παίκτης θα θέλει να αποδείξει περισσότερα πράγματα στον προπονητή του. Οπότε, θα είναι ένα δυνατό ματς. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι η Φενέρ μπορεί να κερδίσει την Άιντραχτ. Γνωρίζω το τιμ της Φενέρ. Πρόκειται για ανθρώπους με αξιοπρέπεια και θέλουν να τιμήσουν την ομάδα να κερδίσουν την Άιντραχτ. Οι παίκτες της Φενέρ θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν το πρεστίζ του συλλόγου και να κερδίσουν την Άιντραχτ».

Στην τελευταία προπόνηση των «ερυθρόλευκων» πριν τον αποψινό αγώνα ο Πορτογάλος τεχνικός επιβεβαίωσε ότι έχει αποφασίσει να αλλάξει την 4άδα της άμυνας, επαναφέροντας τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο σε αυτήν, αντί του Ουσεϊνού Μπα, δίπλα στον φορμαρισμένο Σισε. Ο Βατσλίκ θα παραμείνει κάτω από τα δοκαρία και το ίδιο και οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ στα άκρα της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ο Μαρτίνς έδειξε ότι έχει αποφασίσει να επαναφέρει τον Μάντι Καμαρά, τοποθετώντας τον στο πλευρό του Γιαν Εμβιλά, με τον Αγκιμπού Καμαρά σε θέση «ψευτοδεκαριού». Στα άκρα της επίθεσης θα βρίσκονται οι Ρόνι Λόπεζ και Γιώργος Μασούρας και στην κορυφή ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή λόγω ενοχλήσεων ο Βαλμπουενά.