Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ολυμπιακός: «Μάχη» κορυφής στο Μονακό για την ομάδα του Μπαρτζώκα



Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Regular Season της Euroleague όντας, απολύτως δίκαια, στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 11-6. Βεβαίως, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοβαθμεί με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και Μονακό, οι οποίες έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό νικών και ηττών.

Απόψε, βράδυ Τρίτης (10/1, 20:00), οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Μονακό στο «Σαλ Γκαστόν Μεντσάν», σε ένα ντέρμπι κορυφής ουσιαστικά, για τη 18η (πρώτη του δεύτερου γύρου) αγωνιστική της κορυφαίας  διασυλλογικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την περασμένη Κυριακή (8/1) την ομάδα του να διαλύει την ΑΕΚ με 111-71 και να συνεχίζει το αήττητο σερί της φέτος στην Basket League, ενώ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, έχοντας όλους τους παίκτες του διαθέσιμους.

Οι Σάσα Βεζένκοφ και Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις τους για το ματς έδωσαν το σύνθημα και ανέλυσαν πώς ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει το «διπλό» μέσα στη Γαλλία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής των Πειραωτών:

«Νομίζω ότι είμαστε στην εξέλιξη μιας χρονιάς όπου όλοι προσπαθούν να βελτιωθούν. Κι εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε το ομαδικό μας παιχνίδι.

Ένα παράδειγμα είναι το παιχνίδι με τη Μονακό στον πρώτο γύρο, όπου προερχόμενοι από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, εκ των οποίων οι τρεις στην Ισπανία – αν θυμάμαι καλά – υποτιμήσαμε το παιχνίδι, δεν παίξαμε με τον τρόπο που έπρεπε.

Προτεραιότητά μας είναι αυτή. Να παίξουμε όπως πρέπει για να πάρουμε ένα τέτοιο ματς».

Η Μονακό είναι μια ομάδα που βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ποια θεωρείς ότι είναι τα κλειδιά της νίκης και ποιοι παίκτες θα πρέπει να περιοριστούν;

«Δε νομίζω ότι βάζει δύσκολα μόνο στον Ολυμπιακό, βάζει δύσκολα σε όλες τις ομάδες. Έχει μεγάλη ποιότητα, έχει μεγάλη ικανότητα στο iso. Παίκτες δηλαδή που στην απομόνωση, όπως ο Οκόμπο και ο Μάικ Τζέιμς είναι πολύ καλοί. Έχει αθλητικότητα στους ψηλούς.

Οι πλάγιοι της παίκτες, σαν τον Ντιαλό μπορούν για παράδειγμα να παίξουν αμυντικό ρόλο σημαντικό.

Είναι μια ομάδα, δηλαδή, που πρέπει να μείνεις τελείως στο πλάνο. Να μην παρεκκλίνεις από το πλάνο του παιχνιδιού για να μπορέσεις να παίξεις σε ένα γήπεδο που είναι και ιδιαίτερο. Είναι μικρό γήπεδο και η ατμόσφαιρα έχει λίγο διαφορετικές συνθήκες από άλλα παιχνίδια Ευρωλίγκας.

Εν πάση περιπτώσει είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι όπως όλοι καταλαβαίνουμε, που πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε».

Για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει έχοντας στο πλευρό του και αρκετούς φιλάθλους. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

«Χαιρόμαστε πολύ! Είναι καλή συνθήκη. Ιδίως τα ταξίδια που έχουμε δυο αγωνιστικές εκτός έδρας συνεχόμενες. Είναι ένα ωραίο ταξίδι, αν βέβαια συνοδεύεται με καλά αποτελέσματα.

Οπότε ο τουρισμός είναι ωραίος, οι κοινές στιγμές με την ομάδα για τους φιλάθλους μας είναι ωραίες, αλλά πρέπει να συνοδεύονται και από καλά αποτελέσματα για να γίνει η τέλεια εκδρομή».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο φόργουορντ των ερυθρόλευκων:

«Σίγουρα κάναμε κάποια κακά αποτελέσματα, συσπειρωθήκαμε, στα τελευταία δύο παιχνίδια όντως παίξαμε πάρα πολύ ωραίο μπάσκετ, αλλά δεν πρέπει να εφησυχαστούμε. Ξέρουμε ότι έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση στην άμυνα. Να συνεχίσουμε να μοιράζουμε την μπάλα. Αυτά που μας κάνουν να κερδίζουμε πρέπει να συνεχίσουμε να τα κάνουμε. Αλλά όπως είπα, ξέρω ότι θα αντιμετωπίσουμε πρώτα την Μονακό, μια πολύ δύσκολη ομάδα που σίγουρα θέλει να κερδίσει, να προστατέψει την έδρα της, έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για τα κλειδιά της αναμέτρησης με την Μονακό:

«Να ματσάρουμε την ενέργεια τους. Να πάμε σε κάθε φάση 100%. Τις 50-50 μπάλες να τις διεκδικήσουμε και να τις πάρουμε. Η Μονακό έχει πολύ αθλητικότητα. Να ματσάρουμε την ενέργεια και την αθλητικότητα της, να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ. Σίγουρα το όνομα του Μάικ Τζέιμς δεσπόζει, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Παίζει καταπληκτικά και ο Οκόμπο. Έχουν πάρα πολύ μεγάλη ποιότητα σε όλες τις θέσεις, οπότε πρέπει να γίνει μια ομαδική δουλειά για να καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».