Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Σκοποβολή-Κορακάκη: «Διαχειρίστηκα σωστά την πίεση»



Πολύ κοντά στο να προκριθεί στον τελικό των 25μ. σπορ πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρίσκεται η Άννα Κορακάκη.

Με επίδοση 294/300 στις βολές ακριβείας στους προκριματικούς βρίσκεται στην 2η θέση και την Παρασκευή (30/07) θα έχει την ευκαιρία εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, όπως είχε κάνει στο Ρίο. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στις δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε δύσκολο τον αγώνα, αλλά έμεινε ικανοποιημένη με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πίεση. Είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Όλοι οι αθλητές έχουν πίεση. Κατάφερα να την διαχειριστώ. Είμαστε ακριβώς στα μισά. Για κάθε αθλήτρια δεν μπορεί να πεις κανείς τίποτα. Η κατάταξη που βλέπετε σήμερα μπορεί να αλλάξει αύριο.

Με τον πατέρα μου μιλούσαμε καθαρά για τεχνικά θέματα και για τη διαχείριση του άγχος μου στις βολές. Αυτό γίνεται για να αποφορτιστεί ο σκοπευτής ή η σκοπεύτρια. Μας δίνεται αυτή η ευκαιρία ζητώντας σχετική άδεια».

Η Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο πρόσθεσε: »Δεν αισθάνομαι την πίεση. Θα με δυσκόλευε στον αγώνα. Είμαι προσηλωμένη στο τι πρέπει να κάνω στον αγώνα και τι όχι. Είναι πολύ μεγάλο ατού το γεγονός ότι το σκοπευτήριο του δεύτερου προκριματικού είναι ίδιο με αυτό που θα γίνει ο τελικός».