Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Οι πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο



Αντίστροφα για τις μεγάλες μάχες με την Μακάμπι Χάιφα για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League μετρούν πλέον άπαντες στον Ολυμπιακό. Πριν την πρώτη αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς (20/7) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τον γ’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (18/7) και οι Ερυθρόλευκοι θα μάθουν με ποια ομάδα ή από ποιο ζευγάρι θα προκύψει ο αντίπαλός τους στην επόμενη φάση του Champions League (2-3/8 οι πρώτοι αγώνες, 9-10/8 οι δεύτεροι), εάν αποκλείσουν την Μακάμπι Χάιφα. Οι Πειραιώτες θα βρίσκονται στους ισχυρούς και θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που είναι στις ανίσχυρες.

Μέχρι τώρα η μοναδική ομάδα που θα βρίσκεται σίγουρα στους ανίσχυρους του 3ου προκριματικού γύρου είναι ο Απόλλων Λεμεσού, ενώ στα υπόλοιπα μπαλάκια θα βρίσκονται τα ζευγάρια του 2ου προκριματικού, που απαρτίζονται από τους νικητές του 1ου. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται οι Ελσίνκι από Φινλανδία, Ζάλγκιρίς Βίλνιους από τη Λιθουανία, Γκαράμπαγκ από το Αζερμπαϊτζάν, Σκούπι από τη Βόρεια Μακεδονία, Σέριφ από τη Μολδαβία, Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο, Σάμροκ Ρόβερς από την Ιρλανδία και Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία. Ολες οι ομάδες είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους.

Πρόκειται για ομάδες που προχώρησαν από τον πρώτο στον δεύτερο προκριματικό γύρο και την ερχόμενη Δευτέρα (18/7) θα βρεθούν στην κλήρωση για τον τρίτο γύρο. Δεν είναι όλες, όμως, πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού, αφού η Σκούπι στον δεύτερο προκριματικό γύρο έχει κληρωθεί με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και στην κλήρωση για τον τρίτο γύρο θα υιοθετήσει τον συντελεστή των Κροατών, με συνέπεια να βρίσκεται στους ισχυρούς.

Το ίδιο ισχύει και για την Ελσίνκι, η οποία στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει την Πλζεν, με τους Τσέχους να έχουν 31.000 πόντους και να βρίσκονται στους ισχυρούς. Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και με την Γκαράμπαγκ, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ζυρίχη και επίσης θα βρίσκεται στους ισχυρούς. Αρα αυτόματα αποκλείεται από τους πιθανούς αντιπάλους των Πειραιωτών.

Την Τετάρτη θα σχηματιστεί το παζλ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού, καθώς θα ολοκληρωθεί ο πρώτος προκριματικός γύρος.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού με τα δεδομένα της Τρίτης

Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)

Ζάλγκιρις (Λιθουανία) ή Μάλμε (Σουηδία)/Βίκινγκουρ (Ισλανδία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Σάμροκ (Ιρλανδία)

Μάριμπορ (Σλοβενία)/Σαχτιόρ (Λευκορωσία) ή Σέριφ (Μολδαβία)

Πιουνίκ (Αρμενία)/Κλουζ (Ρουμανία) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)

Δε Νιου Σεντς (Ουαλία)/Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) ή Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)/Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε)

Τόμπολ (Καζακστάν)/Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Σλόβαν (Σλοβακία)/Ντινάμο Μπατούμι (Γεωργία)