Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Οι γιατροί της Premier League εντόπισαν δεκάδες σημεία προς διευθέτηση



Ενώ η Ιταλία συζητά τα 20 θέματα που έχουν τεθεί να συνταχθεί το ιατρικό πρωτόκολλο που θα επιτρέψει την επανεκκίνηση της Serie A, η Premier League πρέπει να ασχοληθεί με τα πολλαπλάσια ζητήματα που έθεσαν οι γιατροί των συλλόγων της κατηγορίας.

Οι ομάδες της Serie A επιστρέφουν στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα, παρόλο που πρέπει να διατηρήσουν τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.

Τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση και η Ομοσπονδία (FIGC) θα εξετάσουν το ιατρικό πρωτόκολλο, προσπαθώντας να επιλύσουν τα 20 ζητήματα που τέθηκαν από την επιστημονική επιτροπή, όταν παρουσιάστηκε η αρχική έκδοση.

Αυτό αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, καθώς μόνο όταν συμφωνηθεί το ιατρικό πρωτόκολλο η κυβέρνηση της Ιταλίας θα ανάψει το «πράσινο φως» για να ξαναρχίσει η σεζόν 2019-20, που έχει διακοπεί από τον Μάρτιο.

Ωστόσο, η Αγγλία και η Premier League φαίνεται να απέχουν πολύ από το να φτάσουν σε αυτό το σημείο, καθώς οι γιατροί των ομάδων έστειλαν μια επιστολή με 100 σημεία προς διευθέτηση στον ιατρικό σύμβουλο της Λίγκας, Μαρκ Ζιλέτ και τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Ρίτσαρντ Γκάρλικ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Athletic, οι ανησυχίες περιλαμβάνουν την έγκριση κατευθυντήριων γραμμών οι οποίες δυνητικά εξακολουθούν να επιφέρουν μεγάλο κίνδυνο, αφορούν θέματα ευθύνης και ασφάλισης, μέχρι και πιθανή μετάδοση μόλυνσης μέσω των γαντιών και του ιδρώτα του τερματοφύλακα, όπως και υποψίες πως «ορισμένοι σύλλογοι αγνοούν ήδη τις οδηγίες» και διαθεσιμότητα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για εκπαιδευτικά περιστατικά εδάφους.

Επειδή το lockdown του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν πολύ πιο «μαλακό» συγκριτικά με το ιταλικό, οι παίκτες της Premier League δεν χρειάζονταν άδεια για να ξαναρχίσουν την προπόνηση, καθώς η Άρσεναλ και η Τότεναμ έχουν ήδη δουλέψει στους χώρους τους, αν και με κοινωνική απόσταση σε μικρές ομάδες.