Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο Νικόλας Θεοδώρου από το Ρέθυμνο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην 44η Σκακιστική Ολυμπιάδα



Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Τσενάι της Ινδίας η 44η Σκακιστική Ολυμπιάδα (29 Ιουλίου-9 Αυγούστου), με συμμετοχή 188 ομάδων, από 186 χώρες (η διοργανώτρια χώρα παρέταξε τρεις ομάδες).

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι δύο Εθνικές μας Ομάδες, που βρίσκονταν συνεχώς κοντά στην κορυφή και τελικά κατετάγησαν στη 15η θέση η ομάδα των ανδρών και στην 28η η ομάδα των γυναικών, παρ’ όλες τις απώλειες που υπέστησαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή λόγω κορωνοϊού των δύο βασικών στελεχών τους, του Γιάννη Παπαϊωάννου, για τους άνδρες και για τις γυναίκες της Μαρίνας Μακροπούλου, η οποία ανήκει στο δυναμικό του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Αργυρό μετάλλιο για τον Νικόλα Θεοδώρου στο σκάκι

Κορυφαία ατομική διάκριση πέτυχε ο «νεοφώτιστος» στην Εθνικής μας, ο 21χρονος Νικόλας Θεοδώρου, από το Ρέθυμνο, ο οποίος αγωνίστηκε στη 2η σκακιέρα και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο! Επίσης, εξαιρετική ήταν η Σταυρούλα Τσολακίδου που στην πολύ δύσκολη 1η σκακιέρα ολοκλήρωσε τους αγώνες αήττητη, κάνοντας καταπληκτική εμφάνιση με συνολικό αποτέλεσμα 8,5 πόντους σε 11 αγώνες.

Συνολικά, η ομάδα μας πέτυχε έξι νίκες, σημείωσε τρεις ισοπαλίες και γνώρισε μόνο δυο ήττες, στους 11 αγώνες που έδωσε.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον σκακιστή μας Νικόλα Θεοδώρου, που με το θαυμάσιο αποτέλεσμα των 7½ βαθμών σε 9 αγώνες (6 νίκες, 3 ισοπαλίες, καμία ήττα) κέρδισε το ατομικό αργυρό μετάλλιο στη 2η σκακιέρα.