Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ΝΒΑ: Στο Νο 17 του ντραφτ του 2020 ο Ποκουσέβσκι από την Οκλαχόμα



Το... ταξίδι του Αλεξέι Ποκουσέβσκι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μόλις ξεκίνησε! Ο 18χρονος σέντερ του Ολυμπιακού επιλέγη στο νο 17 του ΝΒΑ ντραφτ του 2020 από την Οκλαχόμα.

 

Οι Θάντερ δίνουν την ευκαιρία στο νεαρό παίκτη να μετακομίσει στις ΗΠΑ και να γίνει μέλος του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη. Εκεί, όπου θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του απέναντι στα «μεγαθήρια» του μπάσκετ...

Η Οκλαχόμα, μάλιστα, παραχώρησε τον Ρίκι Ρούμπιο και τις επιλογές 25 και 28 στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ώστε να ανέβουν στη διαδικασία για να μην χάσουν τα δικαιώματα του Ποκουσέβσκι, ο οποίος ως νεαρότερος παίκτης του νταφτ 2020/2021 θα πάρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τις δύο πρώτες σεζόν να είναιο εγγυημένο έναντι 6.078.000 δολαρίων.

Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν ο Ποκουσέβσκι θα αντιμετωπιστεί ως μέλος του ροτέισον στη σεζόν 2020/21 ή αν θα περάσει περισσότερο χρόνο στην G-League, κάτι που φαντάζει και ως το πιθανότερο σενάριο έως ότου δυναμώσει το σώμα του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα «θηρία» του ΝΒΑ.

Πριοκειμένου δε, ο νεαρός σέντερ να μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μόνιμα, θα πρέπει οι Θάντερ να καλύψουν το buy out στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, το οποίο ξεπερνά το ένα εκατ. δολάρια.

Η Οκλαχόμα, τέλος, πήραν και τα δικαιώματα του Βασίλιε Μίτσιτς και θα προσπαθήσουν να τον πείσουν το καλοκαίρι του 2021 να αποχωρήσει από την Αναντολού Εφές με προορισμό τις ΗΠΑ.