Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 -

Νόβακ Τζόκοβιτς: Φεύγω από την Αυστραλία - Αποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίουΤέλος στο σήριαλ με τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβίτς, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση του σέρβου τενίστα απορρίφθηκε και θα απελαθεί από την Αυστραλία. Σημειώνεται πως το δικαστήριο συνεδρίασε με σύνθεση τριών δικαστών, κατά συνέπεια, η απόφασή του είναι τελεσίδικη, και δεν μπορεί να κατατεθεί έφεση. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Σε δήλωση που εξέδωσε μετά την απόρριψη της έφεσής του την Κυριακή, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για τη διευθέτηση της αναχώρησής του από τη χώρα και επιβεβαίωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open.

Είπε ότι αν και ήταν «εξαιρετικά απογοητευμένος» από την απόφαση του δικαστή, «σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από την Αυστραλία».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Τζόκοβιτς:
«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης στο Δικαστήριο. Θα πάρω τώρα λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, πριν κάνω οποιοδήποτε άλλο σχόλιο πέραν αυτού.

Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος από την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστική αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορώ να παραμείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα.

Αισθάνομαι άβολα που το ενδιαφέρον των τελευταίων εβδομάδων επικεντρώθηκε σε μένα και ελπίζω ότι όλοι μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και στο τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους αξιωματούχους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους συμπατριώτες μου Σέρβους για τη συνεχή υποστήριξή σας. Όλοι σας υπήρξατε μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».