Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Nations League: Νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο για την Ιταλία



Η Ιταλία ήταν εξαιρετική, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο από την ημέρα που την ανέλαβε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αλλά χρειάστηκε το γκολ του αριστερού μπακ της, Κριστιάνο Μπιράγκι, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων για να φύγει νικήτρια από το Χορζόφ απέναντι στην Πολωνία και να κατακτήσει το πρώτο τρίποντο στον 3ο όμιλο της League A sto Nations Cup.

Να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο η squadra azzura είχε δύο δοκάρια, στο πρώτο λεπτό με τον Ζορζίνιο και στο 30΄ με τον Ινσίνιε.

Η Ρωσία έκανε αποφασιστικό βήμα για την άνοδο στη League A, μετά τη νίκη με 2-0 επί της Τουρκίας στο Σότσι. Η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τους Νοϊστάντερ στο 20΄ και Τσερίσεφ στο 78΄.

ε γκολ των Χεμέντ στο 8΄ και Σαμπά στο 83΄ το Ισραήλ νίκησε 2-0 εντός έδρας την Αλβανία και τέθηκε επικεφαλής στον 1ο όμιλο της League C, αφήνοντας τελευταίους τους αντιπάλους τους. 

Στον 4ο όμιλο της ίδιας Λίγκας, το Μαυροβούνιο πέρασε σαν σίφουνας από το Βίλνιους νικώντας με 4-1 (10΄, 45΄ πεν. Μούγκοσα, 35΄ Κοπίτοβιτς, 86΄ Ζόριτς - 88΄ Μπαραβίκας) τη Λιθουανία και ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Σερβία.

Οι Σέρβοι έμειναν στο 0-0 στο Βουκουρέστι, αλλά ήταν άξιοι της τύχης τους. Στο 44΄ ο Τάμας αποβλήθηκε κάνοντας ταυτόχρονα πέναλτι, αλλά ο Τάντιτς δεν κατόρθωσε να παραβιάσει την εστία του Ταταρουσάνου και η Ρουμανία, με μαζική άμυνα, κράτησε το «μηδέν».