Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Να ανοίξει ο αθλητισμός με πρωτόκολλα και rapid τεστ



Τη σημασία επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων που παραμένουν κλειστές τόνισε μιλώντας στην «Κοινωνία ‘Ωρα MEGA» ο σύμβουλος του «Ζήσε Αθλητικά» και πρώην καλαθοσφαιριστής, Δημήτρης Παπανικολάου.

«Το 80% του αθλητισμού εδώ και 3,5 μήνες είναι κλειστό. Και δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αθλητισμός» σημείωσε, ζητώντας την επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων που είναι κλειστές με υγειονομικά πρωτόκολλα και rapid τεστ.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, είναι το χάντμπολ, το βόλεϊ, η κολύμβηση, αλλά και οι μικρότερες κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Υπογράμμισε δε, ότι πέραν του ψυχολογικού σκέλους, ορισμένα αθλήματα προσφέρουν και βιοπορισμό.

Ακόμα, υποστήριξε την σημασία να επιτραπεί ξανά το κυνήγι και το ψάρεμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αρκετά καταστήματα λιανικού εμπορίου που είναι άμεσα εμπλεκόμενα με αυτές τις δραστηριότητες.

Εν τούτοις, ενστερνιζόμενος τα όσα έχει προκαλέσει η πανδημία, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ξεκαθάρισε ότι «προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή».

Τι είναι το «Ζήσε Αθλητικά»

Το «Ζήσε Αθλητικά» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα του υφυπουργείου Αθλητισμού, που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η άμεση προώθηση του αθλητικού ιδεώδους και του αθλητικού ήθους γενικότερα. Τόσο ως προτύπου της καθημερινής ζωής όσο και μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στην Οργανωτική Επιτροπή «του Ζήσε Αθλητικά», μετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού.