Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μπάσκετ: Σφοδρή αντιπαράθεση Κοντονή - Βασιλακόπουλου για το ΟΑΚΑ



Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης «από την απαράδεκτη επιχείρηση εκποίησης του ΟΑΚΑ» κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,Γιώργος Βασιλακόπουλος.

 

Με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρει:

«Τα ανυπόστατα και κακόβουλα δημοσιεύματα των τελευταίων 24ωρων, στα οποία ενεπλάκη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, επιβεβαιώνουν την πρόθεσή του να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την απαράδεκτη επιχείρηση εκποίησης του ΟΑΚΑ, εμπλέκοντας σε αυτή την επιχείρηση, την ιστορία της ονοματοδοσίας του. Η δική μου θέση, που έχει εκφραστεί και στην ΕΟΕ και έχει γίνει αποδεκτή ομόφωνα, είναι ότι όπως δεν είναι δυνατόν να πωληθεί, εκχωρηθεί ή, εκποιηθεί η Ακρόπολη, έτσι δεν είναι δυνατόν να συμβούν αυτά και για την... Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο. Όλα τα άλλα, είναι φτηνά τεχνάσματα, εκ του πονηρού, μέσω των οποίων κάποιοι εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς».

Από την πλευρά της, η ΓΓΑ «αντεπιτέθηκε» με σφοδρότητα και στην ανακοίνωσή της ανέφερε: 
 
«1. Το ΟΑΚΑ δεν πωλείται. Αθλιότητες, σαν αυτές που υπηρέτησε στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια, δεν επαναλαμβάνονται.

2. Το ΟΑΚΑ δεν πωλείται, αξιοποιείται σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Αναμένονται ήδη προτάσεις προς αξιολόγηση και κρίση. Πολιτικές του ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλήματα του παρελθόντος που ουδόλως ενόχλησαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είναι ξένες με την Κυβέρνηση.

3. Οι έμμεσες επιθέσεις στην κορυφαία προσωπικότητα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ ή και άλλους σπουδαίους αθλητές, χάρη των οποίων ισόβιοι παράγοντες απολαμβάνουν προνομίων και αυτάρεσκα σπεύδουν εκ προοιμίου να επιβάλλουν την υστεροφημία τους μέσω της ονοματοδοσίας αθλητικών εγκαταστάσεων, χαρακτηρίζουν –άνευ άλλων σχολίων- τους εμπνευστές τους.

4. Για τους υγιώς σκεπτόμενους και μη λαϊκίζοντες: ο Νίκος Γκάλης αποδέχθηκε την πρόταση της Κυβέρνησης στις 31 Μαρτίου 2016 σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή στη Θεσσαλονίκη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ αποφάσισε ομόφωνα την ονοματοδοσία του κλειστού γυμναστηρίου στις 19 Μαϊου 2016. Επομένως ουδεμία σχέση έχει η κυβερνητική πρωτοβουλία, να αποδώσει στον Νίκο Γκάλη την τιμή που του αρμόζει, με την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ».

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε η ακόλουθη απάντηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου: 

«Στους χυδαιολογούντες και λαϊκίζοντες, δεν αξίζει καμία απάντηση, ούτε ο δημόσιος διάλογος, παρά μόνο η περιφρόνηση. Προς γνώσιν του κοινού, πάντως, στο μνημόνιο της 12ης Ιουλίου 2015, το οποίο έχει υπογράψει η Κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος ο κ. Κοντονής, στην 4η σελίδα της ελληνικής έκδοσης, αναφέρει τις λέξεις "ρευστοποίηση και εκποίηση". Αν αυτό δεν συνιστά πώληση, τότε διαφέρουμε σαφώς στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας. Έτερον ουδέν και δεν πρόκειται να επανέλθω».