Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Μπαμπά Ραχμάν και Ριμπέιρο εξετάζει ο Ολυμπιακός



Πληθαίνουν τα ονόματα παικτών που φέρονται ν΄ απασχολούν μεταγραφικά τον Ολυμπιακό ενόψει Ιανουαρίου, κυρίως για την θέση του αριστερού μπακ, μιας και ο Ρούμπεν Βινάγκρε δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί κι επιστρέφει στην Γουλβς, απ΄ όπου είχε παραχωρηθεί δανεικός.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν την περίπτωση του 26χρονου Γκανέζου διεθνούς άσου της Τσέλσι, Αμπντούλ Μπαμπά Ραχμάν, ενώ υπάρχει και το όνομα του Γιούρι Ριμπέιρο της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η περίπτωση του Αφρικανού είναι εξαιρετική και ταυτόχρονα πιο δύσκολη, καθώς οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Πειραιώτες κάνουν λόγο για έναν παίκτη που μπορεί να κάνει αμέσως τη διαφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Μπαμπά Ραχμάν μετρά ήδη 31 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Γκάνας στα 26 του χρόνια. Από τα 21 του έχει υπογράψει στην Τσέλσι, αλλά δεν καάφερε μέχρι τώρα να βρει θέση στο αρχικό σχήμα των Λονδρέζων.

Κυρίως αυτό συνέβη λόγω των συχνών τραυματισμών που αντιμετώπισε στην καριέρα του. Αντιμετώπισε πρόβλημα στον μηνίσκο (μερική ρήξη), υποβλήθηκε σε επέμβαση, αλλά πλέον έχει επανέλθει και αγωνίστηκε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε δύο ματς με το Σουδάν τον περασμένο μήνα.

Το συμβόλαιο του με την Τσέλσι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, οπότε υπάρχει η δυνατότητα να αποκτηθεί έως το καλοκαίρι με δανεισμό και οψιόν αγοράς.

Εκτός από την Αγγλία πρόλαβε ν΄ αγωνιστεί ακόμη σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία. Με τη φανέλα της Γκρόιτερ Φιρτ στη Bundesliga έγραψε 48 ματς, δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Με την Άουγκσμπουργκ 32 παρουσίες και 5 ασίστ, ενώ στη Σάλκε έπαιξε σε 26 αγώνες (ένα γκολ, δύο ασίστ).

Στην Τσέλσι μετρά 23 συμμετοχές και και 2 ασίστ, ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα φόρεσε τη φανέλα της Ρεμς σε 11 ματς με απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ.

Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός για έξι μήνες στη Μαγιόρκα, αλλά λόγω τραυματισμού έπαιξε μόλις σε τρία ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» συλλέγουν τις πληροφορίες που θέλουν και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε επαφές με την Τσέλσι για το δανεισμό του Ραχμάν. Στο τρέχον πρωτάθλημα της Premier League δεν έχει πάρει ακόμη την ευκαιρία από τον Φρανκ Λάμπαρντ. Έχει αγωνιστεί μόλις τρεις φορές με την ομάδα U23 της Τσέλσι. Τελευταία φορά πριν από τέσσερις ημέρες (18/12) απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσον αφορά την περίπτωση του 23χρονου Πορτογάλου, Γιούρι Ριμπέιρο, μοιάζει να είναι πιο απλή. Ο παίκτης έχει έρθει στην Ελλάδα κι έκανε προετοιμασία με την Νότιγχαμ Φόρεστ στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Από τότε δεν έχει σταματήσει να μιλά με κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιακό και δεν θα έλεγε όχι στο να έρθει στην Ελλάδα και να γίνει ξανά συμπαίκτης με τον συμπατριώτη του, Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο πρόσφατα.