Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μητσοτάκης: Λάθος η European Super League - Οι φίλαθλοι δεν θα το αποδεχτούν



Στις εξελίξεις στην υπόθεση της European Super League και όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δυνατότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση λίγων, εύπορων ευρωπαϊκών συλλόγων για συγκρότηση μίας κλειστής λίγκας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Είναι λάθος, απλά και καθαρά. Οι φίλαθλοι δεν θα το αποδεχτούν» σημειώνει.

 

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο «Reuters», στο οποίο μίλησε ο Δανός Γιέσπερ Μόλερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, η διοργανώτρια αρχή του Champions League αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή την αποβολή των Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι από τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Είναι οι τρεις από τις 12 ομάδες – ιδρυτές της νέας λίγκας και φυσικά αν συμβεί αυτό καταλαβαίνει κανείς πως αυτόματα ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν.Η δημιουργία της European Super League προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια. Οι κορυφαίοι σύλλογοι δεν ήταν ικανοποιημένοι από τα χρήματα που έπαιρναν από την UEFA στο Champions League και είχαν βάλει μπροστά το σχέδιο για να φτιάξουν ένα πρωτάθλημα, όπου θα έχουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα. Όταν διαπίστωσαν ότι η UEFA δεν είναι διατεθειμένη να τους δώσει μεγαλύτερο κομμάτι από την... πίτα του Champions League πάτησαν το... κουμπί της διάσπασης και πλέον ονειρεύονται ένα μέλλον στρωμένο με δισεκατομμύρια.