Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Miami Open: «Λύγισε» η Σάκκαρη στον ημιτελικό



Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Μπιάνκα Αντρέσκου στον ημιτελικό του Miami Open κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του τουρνουά!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε με 4-2 και 6-5 στο τρίτο και καθοριστικό σετ αλλά η Καναδή (νο 9 στον κόσμο) αντίπαλό της, κατάφερε να μείνει όρθια κάνοντας break στην κατάλληλη στιγμή και τελικά πήρε τη μεγάλη νίκη (7-6, 3-6, 7-6) και ταυτόχρονα το «ειτήριο» για το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης,

 

Παρότι η Αντρέσκου ήταν εκείνη που κατάφερε να κάνει break στο πρώτο σετ και συγκεκριμένα στο 4ο game, η Σάκκαρη κατάφερε να βρει απάντηση και να απαντήσει με δικό της break στο 7ο.

Το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την Καναδή πρωταθλήτρια να καταφέρνει να «σβήσει» τα δύο σετ πόιντ της αντιπάλου της και να κάνει το 1-0.

 

Με τη ψυχολογία στα ύψη η Αντρέσκου έκανε νέο break στο 3ο game του δεύτερου σετ βάζοντας δύσκολα στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία όμως, δεν το έβαλε κάτω και με 6-3 έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Και το τρίτο σετ ήταν γεμάτο ανατροπές. Η Σάκκαρη ήταν εκείνη που έκανε πρώτη το break και προηγήθηκε με 4-2, ωστόσο, η αντίπαλός της απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να πάρει κεφάλι στο σκορ με 5-4! Με δύο σερί game η Σάκκαρη είχε το ματς στα χέρια της, αλλά ούτε τότε κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της με συνέπεια τα πάντα να κριθούν στο τάι μπρέικ, όπου και πάλι η Αντρέσκου είχε τις λύσεις κι έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Στον τελικό θα βρει απέναντί της την Άσλεϊ Μπάρτι η οποία νωρίτερα επικράτησε 6-3, 6-3 επί της Ελίνα Σβιτολίνα.