Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μελέτη της UEFA δείχνει ζημία 3 δις ευρώ από Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια



Συνολικές ζημίες 3 δισεκατομμυρίων ευρώ θα καταγράψουν οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες με το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια: αυτός είναι ο δυνητικός αντίκτυπος, όπως αναφέρει η Le Monde, της μεταρρύθμισης στο διεθνές καλαντάρι, την οποία προωθεί ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Ένα νέο επεισόδιο, λοιπόν, βρίσκεται σε εξέλιξη, στη σύγκρουση μεταξύ του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν και της ανώτατης διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχει επανειλημμένα εκφράσει την αρνητική θέση της για το σχέδιο του Ινφαντίνο να μετατρέψει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε διετή διοργάνωση.

«Οι προτάσεις θα βλάψουν κάθε μορφή του ποδοσφαίρου και θα υποτιμήσουν τον ίδιο τον διαγωνισμό. Αυτή η ιδέα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της απόφασης που η FIFA θέλει να πάρει γρήγορα και αφήνει τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο να το μετανιώσει πικρά. Οποιαδήποτε αίσθηση έλξης είναι επιφανειακή, ενώ οι παγίδες είναι τεράστιες. Η UEFA θα συνεχίσει να αντιτίθεται μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική και να εγκαταλειφθούν τα σχέδια», σημείωσε η UEFA σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το Reuters τις τελευταίες ημέρες.

Το ανώτατο όργανο που κυβερνά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ανέθεσε μια μελέτη σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ποσοτικοποιήσει τις πιθανές συνέπειες αυτής της ανασκόπησης των διεθνών αγώνων για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα (Τρίτη 19 Οκτωβρίου). Τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης, που διεξήχθη από το αγγλικό πρακτορείο Oliver and Ohlbaum και την οποία εξέτασε η Le Monde, προβλέπουν έως και 3 δισεκατομμύρια ευρώ απώλειες σε τέσσερα χρόνια για τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες σε περίπτωση εισαγωγής του νέου ημερολογίου και του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.