
Το απόγευμα του Σαββάτου, το «Ντα Λουζ» θα φιλοξενήσει το μεγάλο ντέρμπι της Λισαβόνας, Μπενφίκα – Σπόρτινγκ, το οποίο αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη «μάχη» για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Πορτογαλία.
Οι δύο ομάδες της πρωτεύουσας ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει από 78 βαθμούς σε 32 αναμετρήσεις και την προτελευταία αγωνιστική τίθενται αντιμέτωπες στο «σπίτι» της Μπενφίκα. Ωστόσο, η κόντρα μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα Μέσα της Πορτογαλίας, το βράδυ της Πέμπτης (08/05) οπαδοί της Μπενφίκα επιτέθηκαν σε σύνδεσμο της Σπόρτινγκ στο Σετούμπαλ και δύο οπαδοί των «Λιονταριών» κατέληξαν στο νοσοκομείο, ο ένας μαχαιρωμένος στην πλάτη και ο δεύτερος με τραύμα στο κεφάλι από πέτρα.