Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κατάθεση ψυχής από Αντετοκούνμπο: Ζητούσαμε 5 ευρώ από συμπαίκτες μας για σουβλάκι



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προχώρησε σε μια κατάθεση ψυχής μιλώντας για τα παιδικά χρόνια του και τις δυσκολίες διαβίωσης που έπρεπε να ξεπεράσει, μέχρι να βρεθεί στον κολοφώνα της δόξας του και να στεφθεί MVP του NBA για τη σεζόν 2018-2019.

Ο 24χρονος σούπερ σταρ αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ακόμα και για να αγοράσει ένα σουβλάκι ζητούσε δανεικά από φίλους και συμπαίκτες στα τμήματα υποδομής του Φιλαθλητικού, ενώ μιλάει για πρώτη φορά για τη φιλανθρωπική δράση του στη Ραφήνα και στο Μάτι.

"Στα 16-17 μου ήθελα να μοιάσω στον Νικολά Μπατούμ, αργότερα ήθελα να γίνω σαν τον Κέβιν Ντουράντ. Πάντα έχω μπασκετικά πρότυπα -ακόμα και τώρα- τα οποία με παρακινούν συνεχώς να πετύχω τον στόχο μου. Για παράδειγμα, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κάγουαϊ (σ.σ. όπως προφέρει ο Γιάννης τον Λέοναρντ) έχουν μια δική τους επιτυχημένη πορεία, που με ωθεί στο να τους ξεπεράσω. Κάποια εποχή πέρασα τόσο δύσκολα με την οικογένειά μου, που δεν με ένοιαζε καν το μπάσκετ. Ήθελα να γίνω σκληρός σαν τη μητέρα μου. Η μητέρα μου είναι ένας άνθρωπος που πάντα έχει ψηλά το κεφάλι και χαμογελά. Πλέον, θέλω να γίνω ένα καλό πρότυπο πατέρα".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εμφανίστηκε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που φέτος θα αγωνιστεί στους Λέικερς του Τζέιμς και του Άντονι Ντέιβις. Του ζήτησα να γυρίσει στο μακρινό 2011, τότε που το μπόι του δεν ξεπερνούσε τα 1,80μ. "Θυμάμαι που μαζί με τον Γιάννη κάναμε προπόνηση το απόγευμα με το ανδρικό και ρωτούσαμε τον κόουτς αν μπορούμε να συμμετέχουμε στην προπόνηση του γυναικείου αμέσως μετά". (σ.σ. ναι λοιπόν, έχω μαρκάρει και τον Γιάννη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο). Και ο Γιάννης συμπληρώνει:"Kάναμε προπόνηση το πρωί, δεν τρώγαμε, πηγαίναμε παραλία, όλη μέρα στον ήλιο, πάλι δεν τρώγαμε και ξανά απογευματινή προπόνηση. Νηστικοί. Ζητούσαμε 5 ευρώ από τον Νίκο Γκίκα και τον Χρήστο Σαλούστρο (σ.σ. συμπαίκτες και φίλοι από τότε) για να φάμε σουβλάκι. Εκείνη την εποχή τρώγαμε μια φορά τη μέρα και τώρα δεν αντέχουμε αν περάσουν 3 ώρες χωρίς φαγητό".

Πηγή κειμένου: 

Contra.gr