Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κατάρρευση της European Super League: Η μεγάλη νίκη των οπαδών και της UEFA



Το χορό των αποχωρήσεων από την κλειστή λίγκα έκανε η Μάντσεστερ Σίτι και ένας-ένας ακολουθούσαν οι υπόλοιποι. Οι εμπνευστές της κλειστής λίγκας ανακοινώνουν επίσημα την άτακτη υποχώρησή τους.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες θα επανεξετάσουμε τα κατάλληλα βήματα για να αναδιοργανώσουμε το πρότζεκτ.»

«Θέλω να πω, ότι δεν πιστεύω πλέον ότι το πρότζεκτ είναι εφαρμόσιμο και λειτουργικό.»

Η ΟΥΕΦΑ του καλωσορίζει όλους πίσω στην ποδοσφαιρική οικογένεια.

«Το σημαντικό τώρα είναι να προχωρήσουμε, να ξαναχτίσουμε την ενότητα που απολαμβάναμε πριν απ’ όλο αυτό και να προχωρήσουμε μαζί μπροστά.»

Στη Βρετανία δέχθηκαν με ικανοποίηση την αποχώρηση των ομάδων από την κλειστή λίγκα, ωστόσο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για να προστατευτούν οι αγγλικές ομάδες από ανεπιθύμητες πράξεις ξένων μεγαλομετόχων.

«Καλωσορίζω την απόφαση που πήραν οι 6 αγγλικοί σύλλογοι να μη συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα. Η ανακοίνωση ήταν το σωστό αποτέλεσμα για τους φιλάθλους.»

Είναι η μεγάλη νίκη των οπαδών. Η μεγάλη νίκη του ποδοσφαίρου. Οι οργισμένες αντιδράσεις ανάγκασαν τους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ να απολογηθούν.
«Είμαστε το μέλλον του παιχνιδιού, αυτό το νεανικό κοινό. Είναι απλώς απληστία, έτσι δεν είναι;»

«Είναι χαζό και καταστρέφει την αξία του σπορ»

«Τι πιστεύω γι’ αυτό; Λοιπόν, είναι καλό το ότι δεν είμαστε σε αυτό.»

Είναι η μεγάλη νίκη των οπαδών. Η μεγάλη νίκη του ποδοσφαίρου. Οι οργισμένες αντιδράσεις ανάγκασαν τους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ να απολογηθούν.

«Θέλω να απολογηθώ σε όλους τους οπαδούς της Λίβερπουλ για την αναστάτωση που προκάλεσα τις τελευταίες 48 ώρες.»

«Η αντίθεσή σας στην European Super League ήταν ξεκάθαρη και την ακούσαμε. Το πήραμε λάθος και θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε να επανορθώσουμε.»

ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

Η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ υποχώρησε, ωστόσο, εξακολουθεί να θεωρεί τη δική της κίνηση ως τη μόνη βιώσιμη λύση για το ποδόσφαιρο.

«Όχι, δεν μετανιώνω. Συνήθως μελετώ τις κινήσεις μου προσεκτικά.»

«Όχι, έπρεπε να επιμείνουν στο σχέδιο και να προσπαθήσουν να προσθέσουν στη Super League εκείνους που θα ήθελαν να είναι σε αυτή.»

«Νομίζω ότι έπρεπε να μείνουν. Είναι μεγάλο κλαμπ, έπρεπε να συνεχίσουν για να πετύχουν τους στόχους τους χωρίς να κοιτούν τους στόχους των άλλων.»

Ο πόλεμος ανάμεσα στους ρομαντικούς οπαδούς και τους ισχυρούς ηγέτες των ομάδων και των οικονομικών funds κράτησε μόλις δύο 24ωρα. Δεν κερδίζουν, όμως, πάντα οι οικονομικά ισχυροί. Όπως και στο ποδόσφαιρο. Και αυτή είναι η ομορφιά του…