Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καταπέλτης για όλους τους εμπλεκόμενους το πόρισμα για το θάνατο Μαραντόνα



Για «εγκληματικά λάθη» κάνει λόγο το πόρισμα της ομάδας των ειδικών ιατρικών ερευνητών, που διερεύνησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από τη ζωή στα 60 χρόνια του ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. 

Τα νέα συνταρακτικά στοιχεία αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός «Todo Noticias», επικαλούμενος πηγές που πρόσκεινται στην ιατρική ομάδα που πραγματοποίησε την έρευνα., η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επίσημα στις 3 Μαΐου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του σταθμού, ο «Θεός» πέθανε από καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, ενώ είχε προσβληθεί και από κίρρωση του ήπατος!

Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι η (προϋπάρχουσα) καρδιακή ανεπάρκεια ήταν ο νούμερο 1 παράγοντας που οδήγησε στον πρόωρο θάνατο του Μαραντόνα, σημειώνοντας όμως ότι ο θανών δεν είχε υποβληθεί στις εξετάσεις που θα έδειχναν τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Η διαφορά που υπάρχει σε σχέση με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, αφορά τον ακριβή χρόνο θανάτου του Αργεντινού σούπερ σταρ και η οποία προσδιορίζεται στο διάστημα 04:00-06:00 το ξημέρωμα της 25ης Νοεμβρίου, ενώ ο Μαραντόνα κοιμόταν κι όχι στις 13:15, όπως πιστοποίησε ο πρώτος νοσηλευτής της ιατρικής ομάδας «Mas Vida».

Τι σημαίνει αυτό; Πως καταρρίπτεται η μαρτυρία της νοσοκόμας, Νταϊάνα Μαδρίδ, η οποία είχε καταθέσει ότι ο Μαραντόνα ξύπνησε κανονικά, απάντησε στις ερωτήσεις της κι ότι προσπάθησε επί 45 λεπτά να τον επαναφέρει στην ζωή με μαλάξεις.

Το πόρισμα είναι καταπέλτης για τους θεράποντες γιατρούς του «Ντιεγκίτο», τον νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε και την Αγκουστίνα Κοσακόφ, καθώς φαίνεται ότι δεν υπολόγισαν σωστά τα συμπτώματα του Μαραντόνα, ο οποίος είχε οιδήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. 

Ως εκ τούτου, οι δύο γιατροί βρίσκονται σε δύσκολη θέση και θα κληθούν να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα: γιατί απομάκρυναν όλους τους υπόλοιπους νοσηλευτές και γιατί δεν επέτρεψαν στις νοσοκόμες να του χορηγούν τη συνταγογραφημένη αγωγή στις προβλεπόμενες ώρες.

Στο πόρισμα, επίσης, αναφέρεται ότι αν και θα έπρεπε να το πράξει, ο Μαραντόνα δεν είχε ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη διατροφή, ούτε του δόθηκε ένα προκαθορισμένο διατροφικό πλάνο ειδικά διαμορφωμένο για την κατάσταση της υγείας του από διατροφολόγο.

Από την έρευνα συνάγεται επίσης ότι ο εκλιπών πέθανε στον ύπνο, μόνος στο δωμάτιό του, καθώς ήταν αδύνατο να τον ακούσει κάποιος από όσους έμεναν μαζί του, για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Ακόμη και το σπίτι που διέμενε, αναφέρεται στο πόρισμα ότι ήταν ακατάλληλο για τη θεραπεία του. Στον όροφο που βρισκόταν δεν υπήρχε μπάνιο, ενώ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να υπάρχει άμεσα κι επείγουσα διακομιδή σε νοσοκομείο, ενώ το ασθενοφόρο που θα έπρεπε να υπάρχει συνεχώς έξω από το σπίτι, τη συγκεκριμένη μέρα απουσίαζε.

Η ομάδα των γιατρών κατέληξε στο συμπέρασμα, πως η βοήθεια που έλαβε ο Μαραντόνα ήταν «μάταιη και χωρίς εμπειρία», ενώ επιρρίπτει ευθύνες στους δύο θεράποντες ιατρούς, στους οποίους είναι πιθανό να αποδοθούν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πιθανό δόλο.

Σε αυτή την περίπτωση, αν αποδειχθεί στο δικαστήριο, Λούκε και Κοσακόφ θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο κάθειρξης από 15 έως 25 χρόνια.