Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 -

Καμπάτσο για τον Παπανικολάου: Είναι σαν το κεφάλι του φιδιούΟ Φακούντο Καμπάτσο μίλησε ενόψει του ημιτελικού της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Παπανικολάου.

Είναι το τέταρτο Final Four σας, κερδίσατε δύο από τα τρία προηγούμενα, πώς θα πάτε σε αυτό;

«Η σεζόν ήταν μεγάλη, αλλά καλή. Στην αρχή ήταν περίεργο γιατί φανήκαμε αήττητοι και το καλό είναι ότι δεν το πιστέψαμε ποτέ και επίσης ποτέ δεν πιστέψαμε ότι δεν ήμασταν κανονική ομάδα όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά. Όταν η ομάδα είναι καλή, κάθε ατομικότητα ανεβαίνει. Είμαστε σε αυτό το σημείο τώρα. Όλα ορίζονται σε λίγες εβδομάδες».

Νιώθεις υπεύθυνος για το αγωνιστικό επίπεδο της Ρεάλ;

«Τελικά αυτό είναι ένα ομαδικό άθλημα και όταν αυτό είναι καλό, κάθε άτομο να έχει την καλύτερη εκδοχή του. Νιώθω πολύ καλά, με πολλή αυτοπεποίθηση και το οφείλω επίσης στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή που μου δίνουν αυτοπεποίθηση να παίξω με τον δικό μου τρόπο. Προσωπικά προσπαθώ να δώσω πράγματα στην ομάδα, να παίρνω αποφάσεις με τον καλύτερο τρόπο, να παίζω για τον παίκτη που είναι “καυτός” εκείνη τη στιγμή, να έχω καλή άμυνα, να βγάζω ενέργεια, καρδιά. Προσπαθώ να έχω πράγματα στον έλεγχο των χεριών μου. Έχουμε πολλούς ηγέτες μέσα στην ομάδα που βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση πολλές περισσότερες φορές από εμένα και από αυτή την άποψη στρέφομαι σε αυτούς και αφήνω τον εαυτό μου να ηγηθεί για το καλό, ένας κοινός στόχος που είναι η κατάκτηση της Euroleague. Ο καθένας μας πρέπει να δίνει λίγη ηγεσία στην καθημερινότητά του, στα ταξίδια».

Ο Παπανικολάου ήταν πρωταγωνιστής κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τι δίνει στον Ολυμπιακό;

«Είναι λίγο σαν το κεφάλι του φιδιού. Είναι ο πνευματικός ηγέτης. Αυτοί οι τύποι παικτών είναι νικητές και πολλές φορές σπάνε το παιχνίδι όταν ξεφεύγουν λίγο από το σενάριο. Στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα κάνει ένα τρίποντο στο τελευταίο τέταρτο από τις 45 μοίρες από τη δεξιά πλευρά και τότε είναι που αρχίζουν να ανοίγουν, να κάνουν περισσότερα σουτ. Έχει εργαλεία και είναι επικίνδυνος, θα πρέπει να τον ελέγξουμε. Ο Ολυμπιακός παίζει με πολλή υπομονή και ξέρει να διαχειρίζεται το ρολόι των 24 δευτερολέπτων».