Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Χάλκινοι» Ντουντουνάκη και Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης



Νέα πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και τους Άννα Ντουντουνάκη, Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην Ιστορία της διοργάνωσης και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα.

 Η Ντουντουνάκη, η οποία συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, έκανε τρομερή κούρσα και γύρισε πρώτη στο πρώτο 50άρι, σε 26.11.

Στη συνέχεια την ξεπέρασαν η 16χρονη Αναστασίγια Σκουρντάι από τη Λευκορωσία, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με 56.21, και η Ιταλίδα Έλενα Ντι Λίντο (που ήταν το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος) με 56.37, αλλά η Ελληνίδα κολυμβήτρια άντεξε και κράτησε την τρίτη θέση.

Η ελληνική αποστολή πανηγύρισε και δεύτερο μετάλλιο μέσα σε πέντε λεπτά, καθώς μετά την Ντουντουνάκη ακολούθησε ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική, που είναι το δεύτερο προσωπικό του στη διοργάνωση, μετά το χρυσό στα 200μ. μικτή.

Ο 25χρονος πρωταθλητής τερμάτισε σε 51.62, βελτιώνοντας περαιτέρω το πανελλήνιο ρεκόρ (51.75) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, και τερμάτισε πίσω από τους δύο Ρώσους: τον Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (51.15) και τον Σεργκέι Φεσίκοφ (51.59), από τον οποίο έχασε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά.

Ο Βαζαίος είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα και το 2015 στη Νετάνια και συνολικά έφτασε τα πέντε σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας, ενώ σε λίγη ώρα θα αγωνιστεί και στον τελικό των 200μ. πεταλούδα.