Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Πόλο Ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου



Η Εθνική Πολό των Ανδρών έγραψε ιστορία για ακόμα μία φορά. Η γαλανόλευκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, νικώντας την πανίσχυρη Κροατία με 9-7 στον μικρό τελικό της Βουδαπέστης.

Η Εθνική Πόλο ανέβηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στο βάθρο, κατακτώντας και πάλι το χάλκινο μετάλλιο όπως και τις προηγούμενες δύο φορές. Παράλληλα, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες, μετά το ασημένιο μετάλλιο του περασμένου καλοκαιριού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εθνική Πόλο, αν και λαβωμένη, κατάφερε να κάνει την υπέρβαση κόντρα στους Κροάτες. Μπορεί να αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, Ζερδεβά, αλλά και χωρίς τον Παπαναστασίου, ωστόσο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν κατάθεση ψυχής κι έφτασαν στη νίκη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-0 (!).  Η Κροατία αντεπιτέθηκε και κατάφερε να μειώσει στο γκολ (5-4), ωστόσο η γαλανόλευκη ξέφυγε και πάλι με τέσσερα γκολ (8-4) στο τρίτο οκτάλεπτο.

Οι Κροάτες έκαναν εκ νέου την αντεπίθεση τους και μείωσαν στα δύο γκολ (8-6), ωστόσο με έναν “κεραυνό” του Γενηδουνιά, η Εθνική Πόλο ξέφυγε και πάλι με 9-6 δύο λεπτά πριν το τέλος και “κλείδωσε” τη νίκη.

Πρόκειται για μία ιστορική επιτυχία για την Εθνική Πόλο, η οποία κατάφερε να αφήσει την πανίσχυρη Κροατία εκτός βάθρου για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια.