Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο επόμενος βασιλιάς της Ανατολής



Σα να υπάρχει ένα μαγικό χέρι πάνω από το κεφάλι του και να προκαλεί την «σωστή» επόμενη κίνηση. Στο draft του 2013, τον προσπέρασαν οργανισμοί όπως οι Σέλτικς (13) για να καταλήξει στον εκπρόσωπο της μικρής αγοράς του Ουισκόνσιν, που έψαχνε απεγνωσμένα έναν «ήρωα» που μόνο από τη λοταρία θα μπορούσε να προκύψει.

Έπειτα το δώρο Θεού που λέγονταν προπονητής Τζέισον Κιντ. Όχι για τις «ιδέες» του γύρω από το παιχνίδι, αλλά γιατί ακόμη και με τη γραβάτα ο «J-Kidd» ήταν πάντα ο play-maker που μπορούσε να δει από γωνίες που άλλοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη τους. Ο Giannis με τη μπάλα στα χέρια. Μια αράχνη που απλά χρειάζονταν isolation. Τα υπόλοιπα θα τα έβρισκε ο ίδιος.

Στη διαδρομή και ο τρόπος που… άδειασε η κλεψύδρα της υπομονής για τον σχεδόν «αυτοκαταστροφικό» Τζαμπάρι Πάρκερ. Τόσο ταλέντο, τόση εγκληματική αδιαφορία και ένας τραυματισμός που όχι απλά τον καθυστέρησε αλλά που επί της ουσίας τον εκτροχίασε.

Τώρα το νέο γήπεδο. Το εξώφυλλο στο 2Κ19. Και ο Λε Μπρον. Η νέα απόφαση του Βασιλιά. Το ταξίδι προς τη βιομηχανία του Hollywood με ενδιάμεσο σταθμό το staples center και η «ασήκωτη» φανέλα των Lakers. Η Ανατολή ψάχνει το επόμενο αφεντικό της, την κατάλληλη στιγμή. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ναι, θαύμα της φύσης ο Μπεν Σίμονς και αξιοπρόσεκτο το ρόστερ των 76ers. Σπουδαίος ο «κύριε Ελέησον» Ίρβινγκ και τρομερό το πρότζεκτ της Βοστώνης. Ενδιαφέρουσα η μετατόπιση του Λέοναρντ στο Τορόντο, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη φορά που θα φτιάξει τις βαλίτσες του. Στην πραγματικότητα όμως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ανατολής με «φάκελο» MVP, είναι το δικό μας παιδί. Είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που πλέον στον πάγκο, έχει έναν αληθινό «genius» από εκείνους που μπορούν να πάρουν από εκείνον το maximum. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ, το πνευματικό παιδί του Γκρεγκ Πόποβιτς στον πιο μεγάλο πειρασμό της καριέρας του. Να κάνει τον Γιάννη, αυτό που μπορεί ατα αλήθεια να γίνει. Franchise player.

Κάθε κομμάτι του νέου παζλ, κομμένο και ραμμένο στον «Greek Freak». Σουτέρ σαν τον Ιλιασόβα, σέντερ σαν τον Λόπες που μπορεί να ανοίξει το γήπεδο απειλώντας από μακριά. Υπολογίζεται ότι με αυτή την εξέλιξη οι ασίστ του Αντετοκούνμπο θα εκτοξευθούν μακριά από το 4.8 μέσο όρο της περσινής σεζόν πλησιάζοντας σε επίπεδα triple double. Διαδικασία που εξασφαλίζεται από τους 26,9π και τα 10 ριμπ της περσινής σεζόν. Κόντρα στους Τίμπεργουλβς στο τελευταίο ματς της pre season είχε 32 πόντους, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 25 (ναι σε 25!) λεπτά συμμετοχής! Σε μια παράσταση «“think of me when you talk MVP race” kind of game» όπως έγραψε το yahoo ψάχνοντας τρόπο να περιγράψει ότι αυτό μπορεί απλά να είναι μια σκηνή από τα προσεχώς.

«Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κολακευτικά σχόλια, γιατί σε κάνουν soft. Προτιμώ να κρατάω τα αρνητικά που ακούω κατά καιρούς και τα οποία μου δίνουν κίνητρο για να βελτιώνομαι» είπε στο «Έθνος» ο λαμπερότερος Έλληνας αθλητής που μας έτυχε ποτέ, δείχνοντας πως σε αυτή την πενταετία φρόντισε να μάθει για τέτοιου τύπους «παγίδες». «Σκέφτομαι την επόμενη μέρα, την επόμενη προπόνηση, τον επόμενο αγώνα. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ στη ζωή μου, βήμα- βήμα, στόχο- στόχο». Το επόμενο βήμα είναι μπροστά. Ο επόμενος στόχος. Ο Giannis βασιλιάς της Ανατολής. Η ώρα έφτασε. Για την ακρίβεια φτάνει. Λίγες απομένουν ως το εναρκτήριο τζάμπολ.

Πηγή κειμένου: 

to10.gr