Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Europa League: Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ



Μεγάλη νίκη με ανατροπή, με 3-1, που του δίνει προβάδισμα για πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί της Έστερσουντ.

Οι Σουηδοί άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Νούρι, ο Λέο Μάτος ισοφάρισε στο 38΄ για τον «Δικέφαλο του Βορρά», για να πετύχει δύο ακόμη γκολ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (77΄ & 88΄).

Η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη (24/8) στη Σουηδία.

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και με αριθμητικό μειονέκτημα από το 58' μετά την (αυστηρή) αποβολή του Λιβάγια, η ΑΕΚ πήρε το 0-0 στο Βέλγιο από την Μπριζ και τώρα θα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στην έδρα της.

Ένα μπλακ άουτ για 6', μεταξύ 68-74, τίναξε στον αέρα όλη την προσπάθεια που έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μπιλμπάο. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 2-0, αλλά σε ένα 6λεπτο βρέθηκαν να χάνουν με 2-3 με τους Βάσκους να έχουν πλέον σαφές προβάδισμα για πρόκριση σε όμιλο του γιουρόπα λιγκ.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «έχτιζε» για 68 λεπτά μία τεράστια νίκη, αλλά από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και ως το 74', δέχθηκε τρία γκολ(!) από τους Βάσκους και χάνοντας 3-2, έκανε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση την πρόκριση.

Ωστόσο, το «τριφύλλι» μπορεί και πρέπει να κρατήσει το γεγονός ότι για παραπάνω από μία ώρα κοίταξε κατάματα κοτζάμ Αθλέτικ, γεγονός που αναγνώρισε και ο κόσμος στην κατάμεστη Λεωφόρο, καταχειροκροτώντας με το τελευταίο σφύριγμα!

Λουντ και Καμπέσας τα γκολ των «πράσινων», με τον Ζέκα να κάνει επικό παιχνίδι.

Με μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες των ομάδων μας για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μεγάλη νίκη με ανατροπή, με 3-1, που του δίνει προβάδισμα για πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί της Έστερσουντ. Οι Σουηδοί άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Νούρι, ο Λέο Μάτος ισοφάρισε στο 38΄ για τον «Δικέφαλο του Βορρά», για να πετύχει δύο ακόμη γκολ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (77΄ & 88΄). Η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη (24/8) στη Σουηδία.

Ο Παναθηναϊκός το πίστεψε στο 2-0, αλλά η ισχυρή Μπιλμπάο σε 7 λεπτά το γύρισε και κέρδισε με 3-2 στην Λεωφόρο για το πρώτο ματς των πλέι οφ του Europa League.

Στο 29' ο Λουντ και στο 55' Καμπέσας έβαλαν φωτιά στην Λεωφόρο, αλλά μετά ήρθε η καταιγίδα της Μπιλμπάο... Στο 68' και στο 74' (πεν) ο Αντούριθ και νωρίτερα στο 71' ο Ντε Μάρκος έγραψαν την ιστορία του θρίλερ που έληξε με 2-3 και δυσκολεύει το έργο του ΠΑΟ στην Ισπανία.

Τέλος, η ΑΕΚ παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα,  κατάφερε να πάρει ισοπαλία 0-0 από τη Μπριζ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» και να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η αποβολή του Μάρκο Λιβάγια στο 58΄ έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την ΑΕΚ, που όμως άντεξε και θα διεκδικήσει την πρόκριση την προσεχή Πέμπη (24/8) στο ΟΑΚΑ.